Campus stenger ut uke 11

I samråd med bydelsoverlegen har NIH besluttet å stenge campus fra onsdag 17. mars til og med søndag 21. mars.

Smitte og karantene hos ansatte er grunnen til at campus stenger.

Rektor Lars Tore Ronglan ser et økende behov for smittekontroll og forebygging av nye smittetilfeller. Foto: Emil Sollie

- Det er dessverre ikke mulig med forsvarlig drift av vår campus de kommende dagene på grunn av smitte og karantene blant ansatte i kritisk viktige stillinger, sier rektor Lars Tore Ronglan.

Lei situasjon

Stengt campus betyr at studentene ikke vil ha tilgang til bygget. Studentene vil likevel få mulighet til å bestille og utlevert litteratur gjennom en ordning med servicetorget og biblioteket. All teoriundervisning gjennomføres digitalt, og planlagt aktivitetsundervisning gjøres digital, utsettes eller avlyses.

Student og tillitsvalgt Tom-Daniel Laugerud synes det er leit at campus stenger. Foto: Olav Standal Tangen

- Dette er en veldig uheldig situasjon, men vi ser nå et økende behov for smittekontroll og forebygging av nye smittetilfeller, både blant studentene og ansatte, opplyser Ronglan.

NIH har per i dag to studenter og en ansatt med påvist smitte. Over 100 studenter og en håndfull ansatte er satt i karantene som følge av dette.

- Det veldig leit at dette skjer nå, da vi nylig hadde åpnet opp campus igjen. Studentene har et stort behov for å treffes fysisk da det bidrar til et bedre studentmiljø. Det å gjennomføre all teoretisk undervisning digitalt er et godt valg og vil bidra til forutsigbarhet for studentene. Det at aktivitetsundervisning gjøres digital, utsettes eller avlyses er derimot veldig leit og vi føler at vi er tilbake på null. Derimot så forstår og støtter vi høgskolens beslutning i tråd med de rådene som er gitt av myndighetene, forteller student og tillitsvalgt Tom-Daniel Laugerud.

Stengte universiteter og høgskoler i Viken

Mandag ettermiddag strammet Oslo kommune på tiltak for å motvirke stadig økende smittetall. Sammen kveld kunngjorde helseminister Bent Høie nedstengning for alle høgskoler og universiteter i Viken. Det er varslet ny pressekonferanse med helseministeren i dag, 17. mars. Det er enda ikke bestemt om det skal innføres nye nasjonale tiltak på dagens pressekonferanse. Til VG sier Høie at det ikke kan utelukkes at ting skjer i løpet av dagen i dag.

I Oslo er det kun Universitetet i Oslo som til nå har valgt å stenge ned sine lokaler.