Luftklemmer på campus

I dag kan studentene endelig gi hverandre luftklemmer på campus.

Studentene er enige om at det er godt å kunne treffes på campus igjen. Fra venstre Marte, Erland, Vilde, Erlend og Tobias. Foto: NIH

gårsdagens pressekonferanse annonserte byrådsleder, Raymond Johansen, en gradvis gjenåpning av Oslo der åpning av lesesaler og bibliotek for studenter stod sentralt.

Prorektor, Elin Kolle, er glad på studentenes vegne at byrådsleder Raymond Johansen nå har åpnet opp for at studentene skal kunne komme tilbake til campus. Foto: Emil Sollie

Krevende studieår

- Vi har i lang tid gledet oss til denne dagen skulle komme, sier prorektor Elin Kolle. - Det har vært et krevende studieår med svært begrensede muligheter til faglige og sosiale aktiviteter. Det betyr mye for studentene å endelig kunne komme tilbake til campus, selv om det fremdeles er noen begrensninger.

Til tross for at den teoretiske undervisningen vil foregå digitalt ut februar, og i henhold til retningslinjer fra Oslo kommune, betyr det mye for den psykososiale helsen at studentene nå kan bevege seg fra hybelen til campus for å studere. Tall fra Studiebarometert 2020 viser nemlig at studentene har lidd under koronapandemien, og mange har rapportert om lav motivasjon og ensomhet.

- Jeg gleder meg til å komme tilbake til hybelen i Oslo og til campus på NIH. Det å sitte på biblioteket eller lesesalen sammen med andre medstudenter betyr mye for motivasjon og lærelyst, forteller bachelorstudent Benjamin Tingsrud Karlsen, som i lang tid har hatt bopel hjemme hos foreldrene på Sørumsand.

Benjamin har vært flink til å bruke naturen under koronaperioden, og har sett fren til en gjenåpning av campus. Foto: Privat

 

Sengen som studieplass

Mange av studentene bor alene på hybel, noe som kan være ganske ensomst i det lange løp. 

- Vi har vært flinke til å treffe venner og medstudenter utendørs, enten gjennom spaserturer eller joggeturer.  Men, det vi har gledet oss aller mest til er å kunne sitte et annet sted enn i sengen å studere. Sengen er fin å ha til å se Netflix-serier, men på en liten hybel med begrenset plass har den også blitt brukt som studieplass, noe som kan være litt krevende i lengden, sier Marte, Erland, Vilde, Erlend, Tobias. - Og så har det vært utrolig fint å se medstudenene igjen på campus, sier de i kor. 

Gradvis åpning av campus
I første omgang gjelder åpningen for den gamle delen av bygget, altså biblioteket, lesesalen, sitteplassene i kantinen, kollokvierom, undervisningsrom og grupperom. Fra og med uke 8 vil masterlesesalen og grupperommene i det rehabiliterte bygget åpne.