– Velkommen! Fra nå av er dere NIH!

400 nye studenter ble ønsket velkommen til NIH, byen og til et helt spesielt fellesskap i dag. – Ikke bare les og studér, men vær sosial, sa rektor.

Rektor på scenen med ungdom som fyller plassen bak
400 nye studenter ble immatrikulert på NIH – denne gangen utendørs. Rektor Lars Tore Ronglan holdt tale. Alle foto: Kjetil Grude Flekkøy/ NIH

I god koronaånd ble årets immatrikulering holdt utendørs: Under et vaiende norsk flagg ble studentene ønsket velkommen av rektor, byrådslederen og sin egen «sjef», lederen for Studentstyret.

– Bare å glede seg

– Jeg husker det var litt skummelt å starte her, men jeg håper dere får det like fint som jeg har hatt det, sa Tuva Johannesen, studentstyreleder og tydelig stolt NIHer. Hun mente det å studere på NIH har mange fordeler, ikke bare Europas beste idrettsutdannings-campus, høyt faglig nivå og gode forelesere, men et fantastisk studiemiljø.

Studentstyreleder Tuva Johannesen foran mikrofonen på scenen
– Gled dere! Engasjer dere! NIH byr på fantastiske muligheter, sa studentstyreleder Tuva Johannesen.

– Vi har TRE studentforeninger med masse engasjerte studenter. Etter korona-nedstengningen er de kjempeivrige etter å stelle i stand masse gøy. Vær engasjerte tilbake! Det er bare å glede seg!

– Dere skal bygge kunnskapen videre

Både hun og rektor Lars Tore Ronglan understreket hvilke muligheter studier på NIH byr på, med kunnskap og erfaring til å kapre spennende jobber etterpå.

– Det mest spesielle med å studere her er likevel at dere blir tatt med i forskningen. Vi – fagfolkene – vet jo langt fra alt, og dere skal være med å utvikle idrettsvitenskapen videre, sa Ronglan. – Det er derfor det kalles å studere. Dere skal granske og undersøke, være kritiske og by på dere selv. Da beriker dere også fagmiljøet. Hver eneste en av dere kan jo allerede mye, dere har med dere verdifull kunnskap inn.

– Lett å bli borte

Byrådsleder Raymond Johansen mente de 400 foran hovedinngangen skulle være stolte av å ha kommet inn på NIH og å bli en del av studentbyen Oslo.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og NIH-rektor Lars Tore Ronglan ønsket de 400 nye studentene velkommen – og oppfordret studentene til å gi av seg selv for å løfte frem ny kunnskap.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og NIH-rektor Lars Tore Ronglan ønsket de 400 nye studentene velkommen – og oppfordret studentene til å gi av seg selv for å løfte frem ny kunnskap.

 

– Dere vet ikke ennå hva dere vil bidra til, men om dere vil være ambisiøse, så jobb hardt her og nå. Da vil dere gjøre en forskjell.

Han fortalte at han opprinnelig er utdannet rørlegger, og han likte jobben. Men det har med tiden blitt mest uten- og innenrikspolitikk. – Uansett hva dere gjør og blir, bidrar dere til å gjøre Oslo litt større, sa han – med en formaning til slutt:

– Oslo er en storby der det er lett å bli borte. Derfor er fellesskapet så viktig, der hver enkelt må bidra. Da er Oslo kanskje verdens beste by.

Dansere på scenen får NIH-studenter på plassen nedenfor til å danse med
NIH-mottoet "Kunnskap i bevegelse" leves ut fra første skoledag.

 

– Vær en venn

Immatrikuleringen og talene var den høytidelige innledningen til det de 400 kanskje gledet seg mest til akkurat i dag: Starten på fadderuka.

Ronglans oppfordring passet slik sett fint inn: – Ikke bare les og studér. Studietiden skal være minnerik, sosial, aktiv, det er tid for nye venner – og varige relasjoner. Kunnskap og trivsel går hånd i hånd. Så, vær en venn og ta vare på hverandre.

Han sa han er stolt av NIH, en av de minste høgskolene i landet, men med en sterk identitet. – Nå er dere NIH. Velkommen!


Dette gleder de nye NIHerne seg til

Thea Tandberg

21 år, Horten

– Jeg har alltid vært interessert i idrett, og etter tre år med idrettsgym og fotball og håndball i mange år, vil jeg gjerne jobbe med dette. Jeg har hørt masse positivt om NIH, og når jeg så møtte en gjeng studenter da jeg hadde praksis på helsesportssenteret på Beitostølen, ble jeg overbevist. Jeg starter på Fysisk aktivitet og funksjonshemming, og jeg gleder meg!

Jørgen Andres Aurvåg

27 år, Sykkylven

– Jeg har alltid vært aktiv og interessert i idrett. Fra før har jeg studert Idrettsvitenskap på Lillehammer. Jeg bestemte meg for at når jeg var ferdig med vernepleiestudiet, ville jeg gjerne videre her. Det skjedde forresten også etter at jeg hadde truffet flere NIH-studenter på Beitostølen. Nå blir det Fysisk aktivitet og funksjonshemning!

Peder Kolberg

(23) – Lommedalen

– Jeg har alltid hørt så masse positivt om NIH, både studentmiljøet og at skolen er faglig helt på topp. Jeg synes fysiologi er kjempespennende, og det vil jeg gjerne lære mer om. Jeg har en bachelor fra før i Idrett og kroppsøving fra Volda, men nå er det idrettsmedisin som gjelder. Klart jeg er gira!

Kristin Bjerke

(23) – Oslo

– Jeg er en av dem som allerede har tatt en bachelor i idrettsvitenskap på Lillehammer; det er noen flere av oss her, ja. For meg er NIH veien videre, for å lære mer om blant annet fysiologi på idrettsmedisinstudiet. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med nye venner, for nå er det fadderuke!