Historisk masterseremoni 2020

Årets masterseremoni for uteksaminerte masterstudenter ble en seremoni for historiebøkene.

Totalt 61 avgangsstudenter deltok på årets masterseremoni. Foto: Andreas Eriksen

Årets masterstudenter på NIH har trolig hatt historiens merkeligste studiehalvår med delvis stengt campus, hjemmestudier, digital undervisning og ditto veiledning. Gleden var derfor stor da koronareglene ble myket opp og NIH kunne arrangere en velfortjent seremoni for 61 sommerkledde avgangsstudenter. Til tross for at håndtrykk ble erstattet med smil, klemmer med luftklemmer og en høytidelig middag byttet ut med koronavennlig pizza, var det ingenting å si på stemningen blant studentene.

– Det var veldig hyggelig at høgskolen åpnet opp slik at vi kunne møte alle medstudentene igjen. Å få tilbringe de siste timene i studieåret her på campus, gjør godt. Vi har jo så mange gode minner og opplevelser sammen fra studietiden, sier masterstudent Hannah Oline Oppegård. Hun sier det har vært ensomt å sitte alene og skrive på masteroppgaven.  - Det har vært vanskelig å ikke ha noen rundt seg som en kan diskutere funn eller forskningsartikler med. Læring har derfor vært utfordrende under koronatiden. Derfor er jeg så glad for at vi kunne møtes her i dag.

Studentenes tale
Hannah Oline Oppegård holdt en kort appell på vegne av avgangsstudentene og vektla blant annet studentmiljø, nettverk og vennskap.

Hannah Oline Oppegård holdt studentene tale.  Foto: Andreas Eriksen

 

– Da jeg startet på Norges idrettshøgskole, var jeg livredd – helt uten grunn – for at jeg ikke skulle få nye venner. Når jeg tenker tilbake på det nå, kan jeg bare le. For, hvor ellers enn på en høgskole hvor alle medstudenter har samme interesse som deg, er det lettere å få nye venner? Jeg tror at de nære båndene og det nettverket vi knytter på høgskolen er det som gjør NIH og NIH-studenter så unike, sa hun. – Dette nettverket må vi være flinke til å ta med oss inn videre i livet og ut i jobbmarkedet!

– Vær stolt av deg selv
Prorektor Elin Kolle holdt NIHs tale til kandidatene. Hun trakk blant annet frem den utfordrende situasjonen studentene og høgskolen har vært i.

Prorektor Elin Kolle holdt tale for avgangsstudentene. Foto: Andreas Eriksen

 

– Midt i nedstengningen av samfunnet grunnet korona skulle dere fullføre en masteroppgave. Noen fikk datainnsamlingen ødelagt. Biblioteket var stengt, og det var ikke mulig å sitte på den fine masterlesesalen, ha fysiske møter med veilederen eller diskutere oppgaven og andre problemstillinger over en kaffe i kantina. Det var heller ikke mulig å ta en prat eller treningsøkt på treningssenteret.

– Når NIH stengte dørene, mistet mange studenter strukturen i hverdagen. Mange har nok følt på ensomhet og at de har vært overlatt til seg selv. På den andre siden har en kanskje lært å sette større pris på de små dagligdagse tingene. Uansett hvordan situasjonen har vært og hvordan dere har følt det, så sitter dere her i dag, med masteroppgaven i boks – eller snart i boks, sa Kolle. – Vær kjempefornøyd og stolt av deg selv! Vi er i alle fall skikkelig stolte av dere. 

Hun sa det var spesielt hyggelig å se at antall studenter med fullført mastergrad i år er veldig høyt –tross koronasituasjonen. Totalt 87 studenter som har levert sin masteroppgave eller skal levere den i neste uke. – Nå ligger fremtiden foran deg, og det er ditt ansvar å ta de mulighetene som byr seg. Finn en jobb du trives med. Vær uredd og ikke alltid ta det mest komfortable valget – det er ofte da du vokser mest, avsluttet hun.

Studentene koste seg i solen. Foto: Andreas Eriksen

 

Christina Gjestvang stod for nydelig sang under årets masterseremoni. Foto: Andreas Eriksen