Januar

NIH-bloggen: Rumpetrening

Jeg blir ofte spurt om «trening av rumpa». Jeg svarer i vei om funksjon og prestasjon - men så viser det seg ofte at den som spør er mest opptatt av om bakdelen tar seg fordelaktig ut.

NIH-bloggen: Kropp + Øvelse = Sant

Øvelse gjør mester. Men det er ikke det viktigste. Øvelse gir mening og kan være gøy. Derfor bør vi ta navnet på skolefaget kroppsøving mer på alvor.

Gruppe barn kaster snø ute

Idrett - et samfunnslim

Tillit er viktig, og idretten kan være en viktig arena for å bygge tillit og etablere relasjoner på tvers av sosial bakgrunn. Selv demokratiet kan bil bedre om idretten fungerer bra.

Glyn Caerwyn Roberts med hunden sin Laxsa

Lavprofilbautaen

NIHs favorittwaliser? I hvert fall er han mannen med rugbyprotesen og golfsvingen, en som har dratt flere professorer og kroner til NIH enn de fleste, men som aldri har lært seg selv skikkelig norsk - eller nordmenn å forstå britisk humor. I dag runder han 80.

Bilde av podcastredaktørene og en gjest i studio

Norges idrettshøgskole lanserer podcast

Hvordan kommer du i form, trener til langrennssesongen eller motstår kroppspress? Hva risikerer du ved å nikke fotballen og hva er viktig å tenke på når du ferdes i naturen?

Tre gutter leker med ball

Aktiv som barn? Da kan du bli friskere som gammel

Er du aktiv fra du er svært ung, minskes risikoen for hjerteproblemer og diabetes 2 når du blir gammel. Du kan spares for store plager og samfunnet for enorme kostnader. Skolen sitter på en viktig nøkkel, særlig for barna med dårligst «kardiometabolsk helseprofil».