Koronasikker oppstart med stas-minister på plass

En statsråd som ville gjøre stas på studentene, en (en gang) usikker rektor og 240 ferske NIH-studenter: Et nytt studieår og en ny fadderuka er i gang!

Statsråd Henrik Asheim kommer + rektor Lars Tore Ronglan og direktør Lise Sofie Woie
Statsråd Henrik Asheim (H) ønskes velkommen av rektor Lars Tore Ronglan og direktør Lise Sofie Woie. Alle foto: Kjetil Grude Flekkøy

Tirsdag ble årets nye NIH-ere immatrikulert på Norges idrettshøgskole, med koronasikkert opplegg og høytideligheter – inkludert en statsråd på NIH-visitt.

Minister for høyere utdanning Henrik Asheim på NIH-talerstolen
– Dette er den beste tiden dere vil få her i livet, med masse frihet, før både boliglån og hund, sa høyere utdanningsministeren Henrik Asheim (H) da han snakket til studentene. – Dere har tilgang på en masse kloke hoder, så bruk det for alt det er verdt!

 

Rektor Lars Tore Ronglan taler
NIH-rektor Lars Tore Ronglan fortalte om en usikker gutt fra Elverum som startet her for 38 år siden. – Det gikk bra med meg, og det vil gå bra for dere. Vi har tradisjon for å bygge et virkelig godt miljø, og dere er viktige for å få det til. Så husk at tiden i kantina også er viktig!
Han mente studentene er privilegerte som får plass her – men også at vi er privilegerte som får så mange dyktige, motiverte studenter. Han minnet alle om å være kritiske: – Kunnskapen her er ikke statisk. Dere må hjelpe oss å leve opp til mottoet vårt, «Kunnskap i bevegelse».

 

Studenter i kantina følger immatrikuleringen på storskjerm
...mens studentene fulgte med fra til sammen fem ulike koronasikre steder rundt om på skolen.

 

Christina Gjestvang sang
Christina Gjestvang, aka Aretha Franklin, til vanlig mest kjent som stipendiat og podcast-programleder, sang Franklins "I say a little prayer".

 

Christina Gjestvang sang, Fred-Håkon Klausen spiller piano
...til soundtracket fra pianist Fred-Håkon Klausen.

 

Faddersjefene snakket om smittevernplakaten sin
Faddersjefene Veronica Søgaard og Espen Næss kjørte offisielt i gang fadderuka – og ba alle pent om å følge de etter hvert så kjente smittevernreglene. Fordi det tross alt er mer gøy om ingen blir syke.

 

faddere på rekke foeran i auditorie Innsikt
...før rekken av faddere kunne samle sine små, koronasikre grupper av studenter.

 

Gruppe studenter samlet utenfor auditoriet
...og møtes for første gang – til årets fadderuke!

 

Gruppe studenter samlet utenfor auditoriet
Gruppe studenter samlet utenfor auditoriet
Gruppe studenter samlet utendørs
Det er bare å begynne å lære seg navn på nye medstudenter og venner!

 

Velkommen til NIH!