Markedsleder innen idrettsstudier

Vi er glade for å kunne fortelle at Norges idrettshøgskole (NIH) beholder sin posisjon som markedsleder innen idrettsstudier: Mer enn hver fjerde som søker idrettsstudier, vil helst til NIH.

Norges idrettshøgskole er Norges mest populære Foto: Emil Sollie

Det er også moro at vi nå har gjennomsnittlig fem søkere til hver studieplass. NIH er rett og slett Norges mest populære studiested for idrettsstudier. Det viser søkertallene fra Samordna opptak (SO), som offentliggjøres i dag.

Ungdom optimister

- Vi er svært tilfredse med årets søkertall, til tross for at dette faktisk er en nedgang på 4,7 prosent fra i fjor, sier studiesjef Håkon Solberg. I rene tall har antallet førsteprioritetssøkere til våre grunnstudier gått ned fra 1272 til 1212.

Samtidig ser vi en generell økning på rett i underkant av èn prosent i markedet innen utdanningsområdet idrett. På landsbasis har totalt 3615 søkt idrett mot 3584 i 2019. 

- På grunn av koronakrisen forventet vi nedgang i søkertallene, ettersom idretten har blitt hardt påvirket av denne. Vi er derfor glade for at studentene er fremtidsoptimister og fremdeles velger studier med utgangspunkt i interesse, sier Solberg.

Økning i søkertall til masterstudier
Til tross for nedgangen i det nasjonale opptaket via Samordna opptak, er det en økning i antall søkere til NIHs masterstudier. Det er også en økning i antall søkere direkte til andre året på bachelorstudiene, og til påbygningsstudiene Fysisk aktivitet og funksjonshemming, og Praktisk pedagogisk utdanning. 

- Vi er stolte og glade over at søkere velger NIH som studiested. Vi gleder oss til å ta dem imot til det vi mener er Europas flotteste idrettsutdanningscampus!