April

Gamle trener i vekthall

- Gi gamle styrketrening på resept

Selv de aller eldste kan holde seg mye friskere, mer bevegelige og klare seg bedre på egen hånd med noen jevnlige runder i vekthallen. - Styrketrening er svært viktig. Selv en 90-åring kan og bør trene opp både ny kraft og muskelmasse, sier Sigve Nyvik Aas.

Overvektig mann jogger

Bare LITT trening holder livsfarlig sykdom i sjakk

Amerikanere kan regne med å leve lenger om de trener seg opp til norsk kondis. DU kan også unngå store plager med bare litt mer trening - mens samfunnet på begge sider av Atlanteren kan spare milliarder på færre med diabetes 2. – Fantastisk, mener Diabetesforbundet.

Tre studenter prater ved siden av fotballbanen ved NIH

Norges mest populære studiested innen idrettsstudier

Norges idrettshøgskole (NIH) har befestet sin posisjon som markedsleder innen idrettsstudier med 30 prosent av landets førsteprioritetssøkere. NIH har i gjennomsnitt mer enn fem søkere per studieplass. Tallene viser at NIH fortsatt er Norges mest populære studiested for idrettsstudier.

Fotball Bakkaløkka skole

Mer aktivitet gir fart i læringen

Skoleungdom som får røre seg mer, lærer bedre. Mer fysisk aktivitet betyr bedre læringsmiljø; det slår til og med ut på nasjonale prøver. Bare noen minutter ekstra med skikkelig aktivitet hver dag, er nok.

 Jørgen Weidemann Eriksen har lest seg opp på fjellvettreglene før påsken setter inn

NIH-bloggen: Fjellvettreglene som ble vraket

Vi nærmer oss påske! Med denne religiøse høytiden dukker det årlig opp et følelsesmessig engasjement rundt hvilke regler vi bør ha som rettesnor i våre liv. Jeg tenker selvfølgelig ikke på de 10 bud. Nordmenn flest er mer opptatt av at det er "ingen skam å snu" enn at vi skal "holde hviledagen hellig" på denne tiden av året.

De gliser som bare det.

Ridderuka 2019 – et imponerende arrangement

Lite vitnet om en opptakt preget av økonomiske utfordringer under den 51. utgaven av Ridderuka. Smørblide utøvere, iherdige ledsagere og en stor porsjon idrettsglede farget det tradisjonsrike arrangementet på Beitostølen.

NIH ansatte med pustemålings makser på

Vil stoppe stillesitting på NIH

Ansatte ved Norges idrettshøgskole (NIH) blir pålagt å trene i arbeidstiden. Årsaken er stadig større helseutfordringer. – Vi sitter altfor mye stille. Det vil gi alvorlige helseproblemer om vi ikke tar grep, sier NIH-rektor Lars Tore Ronglan, som håper alle blir med på «trekant».