Ung smerte og perfeksjonisme

Ph.d.-stipendiat Annett Victoria Stornæs snakket om perfeksjonisme og psykisk helse blant ungdomsskoleelever på Forskningsdagene i Oslo.

Annett Victoria Stornæs snakker i mikrofon på scenen
Annett Victoria Stornæs holder foredrag på Forskningsdagene Foto: NIH

Det var fullsatt på Litteraturhuset da Rådet for psykisk helse inviterte til seminar om alt fra selvskading og skolefrafall, til enerne og de «psykt» flinke. Seminaret Ung smerte inngår i årets Forskningsdagene og tre forskere var invitert for å belyse dette temaet.

Fra NIH og Seksjon for idrettsmedisin deltok stipendiat Annett Victoria Stornæs. Her presenterte hun sitt ph.d.-prosjekt Så flink at en blir syk?. Hovedtema er perfeksjonisme relatert til psykisk helse blant ungdommer i spesialiserte idrettsungdomsskoler, som for eksempel NTG-U, ballett- og musikklinjer, samt ungdommer i "allmennskolen".

Hva er egentlig perfeksjonisme? Hvilken rolle kan perfeksjonisme ha for ungdommers helse og prestasjoner på kortere og lengre sikt, var noe av det Annett snakket om.

Etter presentasjonene var det en samtale på scenen mellom forskerne som hadde deltatt. Og det var et meget engasjert publikum som stilte spørsmål til forskerne.

Her kan du lese mer om prosjektet.