NIH – nest best i verden

Norges idrettshøgskole klatrer igjen på listen over verdens beste idrettsutdanninger og er nå rangert som nummer to i verden, ifølge organisasjonen Shanghai Ranking Consultancy.

studenter spiller basket i ballspillsal
NIH scorer høyt på ny ranking Foto: Emil Sollie

-  Å bli rangert som nest best blant over 300 institusjoner over hele verden, er jo et fantastisk resultat. NIH har rykket opp en plass hvert år, så det blir spennende å se hva som skjer i 2019, sier en fornøyd rektor Lars Tore Ronglan ved NIH.

NIH i verdenstoppen

Siden 2016 har den uavhengige og anerkjente ShanghaiRanking  publisert en rangering over idrettsutdanningsinstitusjoner i verden. Over 300 universiteter og idrettsfagsrelaterter studiesteder blir vurdert årlig. Norges idrettshøgskole er landets største og eldste idrettsutdanning og eneste vitenskapelige høgskole innen idrettsvitenskap. Høgskolen har helt siden rangeringen startet, ligget helt i tet med 4. plass i 2016 og 3. plass i fjor. I år har høgskolen rykket enda nærmere plassen som verdens beste idrettsutdanning.

Global rangering

ShanhaiRanking scorer kun forskning og tar utgangpunkt i følgende kriterier:

  • forskning indeksert i Web of Science
  • antall siteringer på publikasjoner fra institusjonen
  • siteringer per artikkel
  • artikler publisert i de 25 prosent topp tidsskriftene på hvert fagområde
  • prosent av institusjonens publikasjoner som har internasjonalt medforfatterskap

Sterk satsing på forskning

-  Med årets andreplass befester NIH vår posisjon i den desiderte verdenstoppen når det gjelder idrettsforskning. Dette er resultat av bevisst satsing på forskning på lik linje med utdanning over flere tiår, sier Lars Tore Ronglan.

-  Jeg er svært stolt av alle ansatte ved NIH som på ulike måter har bidratt til dette flotte resultatet. Dette viser at vi har svært dyktige forskningsmiljøer og en velfungerende organisasjon som spiller godt sammen. Gode resultater i forskning er et teamarbeid mellom forskere, stipendiater, masterstudenter og administrativ ledelse av forskning og bibliotek. Rangeringen viser at NIH er blant verdens viktigste bidragsytere til forskningsbasert kunnskap innen vårt felt, avslutter Ronglan.