Oktober

Lars Tore Rongland, Anne Lise Ryel og Truls Raastad

Forskningsmidler fra Kreftforeningen

Kreftforeningen ved generalsekretær Anne Lise Ryel delte ut 160 millioner kroner til 30 forskningsprosjekter under en seremoni ved Kreftforeningens vitensenter tirsdag 30. oktober.

Fotballtrener underviser studenter ut på en fotballbane

Resultatfokuserte trenere skaper prestasjonsangst

Utøvere får lettere prestasjonsangst om treneren deres sikter på resultater. Skal utøvere i breddeidrett få størst mulig mestringsfølelse og trives best mulig, må treneren deres vektlegge nettopp utvikling. Men: Mange trenere opplever egen stil annerledes enn det utøverne gjør.

Kvinne som gjør bevegelsesøvelse i en idrettshall

Anbefaler mer individtilpasset trening i kvinnehåndball

Det første forskningsprosjektet som har brukt bevegelsessensorer i håndball viser at bakspillere har flest høyintensive aksjoner. I tillegg antydes det at innbyttere kan brukes strategisk for å øke intensiteten i kamp.

Jostein Hallén inne på sitt kontor

En svært aktiv mann

Det er ikke bare kroppen til Jostein Hallén som liker å være aktiv, det gjør tankene hans også. Men han blir litt sliten av at tankekverna aldri vil ta fri fra jobb så han forsøker å dysse den ned med en podkast.

Gunn Helene Engelsrud ute, foran en grønn busk.

Kroppens bevegelsesrikdom

Er det bra for barna å lære om Jesus mens de gjør knebøy? Hvorfor er det ikke mer kritisk forskning på toppidrett? Gunn Helene Engelsrud tar ikke noe for god fisk, og er opptatt av hvordan bevegelser beveger oss, ikke hvordan de måles.