Velkommen til NIH Svømmeskole

Endelig er bassenget på Norges idrettshøgskole ferdig rehabilitert, og vi ønsker nye og gamle deltakere velkommen tilbake til svømmekurs.

barn som svømmer
Nå starter nye svømmekurs på NIH Foto: NIH

 Å kunne svømme og være trygg i vann er livsviktige ferdigheter, og mangel på bassenger, tid og kompetanse gjør at mange ikke oppnår disse ferdighetene gjennom skolen. Vi tilbyr derfor svømmeopplæring for barn fra og med fem år, med hovedfokus på vanntilvenning og lek gjennom alle kursnivåer.

Vi har så vidt kommet i gang med våre kurs, og hittil i år har vi gjennomført et testkurs og et fullstendig kurs på åtte ganger. Det er fortsatt noen arbeider som gjenstår i svømmehallen etter rehabiliteringen, men for å komme i gang tilbyr vi i tillegg et kurs på fem ganger før sommeren. Siden dette er begrenset er de fleste nivåene fulle, men vi har fortsatt ledig plass på Sjøstjerne på tirsdager og torsdager kl. 16.30 med oppstart 22. og 24. mai. Kurset går en gang i uken og varer fram til sommerferien. Gjennom å delta på dette kurset vil du få et fortrinn når påmeldingen åpner i høst.

Vår filosofi

Vanntilvenning er en kontinuerlig prosess som aldri avsluttes på NIH Svømmeskole. Det er likevel en viss forskjell på å stå i barnebassenget og blåse bobler – til å ligge på fire meters dyp og kikke opp mot overflaten. Det er i dette spennet at NIH Svømmeskole finner referanser for sitt arbeid. Lek skal stå sentralt i alle nivåer i svømmeopplæringen og stimulere de egenskapene som er nødvendig.

Her finner du påmeldingsinformasjon og mer utfyllende informasjon om priser og datoer.