NIH holder stand i universitetsrangering

I tillegg er NIH blant de 25 mest siterte universitetene blant de omlag 1600 som er med i U-Multirank.

Rektoratet ved NIH
NIH-rektor Lars Tore Ronglan og prorektor Elin Kolle er svært fornøyd med resultatene fra U-Multirank Foto: Emil Sollie

UiO topper på U-Multirank sin nye rangering av norske universitet og høgskoler, mens NIH ligger på en sterk 3. plass. 

Rangeringen bygger på antall antall A eller toppkarakterer, universitetene oppnår på mange ulike variabler som blir målt innen fem hovedkategorier. Disse er undervisning, kunnskapsoverføring, forskning, regionalt samarbeid og internasjonalisering. 

Disse norske institusjonene får flest A-er:

  • UiO 14 
  • UiB 9 
  • NIH 8 
  • NMBU 7
  • NTNU 7 
  • UiT 7 

Får toppscore på mange indekser 

NIH-rektor Lars Tore Ronglan er svært fornøyd med den internasjonale universitetsmålingen U-Multirank.

-  Rankingen favner ikke alle sider ved universitetenes og høyskolenes virksomhet, men gir et bredere bilde enn mange andre slike rangeringer. Slik Multirank lager sin helhetlige rangering, plasserer de NIH som nummer tre blant universitetene og høyskolene i Norge, etter UiO og UiB. Det er et imponerende resultat for en liten institusjon som oss. Vi får toppscore på mange indekser både innen utdanning, forskning, formidling og internasjonalt samarbeid, sier han.

NIH på topp 25-lista

Rundt 1614 universiteter og høgskoler fra 95 land er med i 2018-utgaven av U-Multirank, som nå er gjennomført for femte gang, skriver Khrono

Rankingen viser også at Norges idrettshøgskole er blant de 25 mest siterte universitetene blant samtlige institusjoner som er med i U-Multirank.

-  Spesielt oppsiktsvekkende er det at NIH er av de 25 mest siterte universitetene blant de godt og vel 1600 som er med i U-Multirank. NIH er den eneste norske institusjonen på denne topp 25-lista. Det viser at forskningen vår leses og har betydelig innflytelse på forskningsfronten innenfor våre felt. Gratulerer til alle NIH-medarbeidere med nok en bekreftelse på godt arbeid med stor samfunnsmessig betydning, sier Ronglan.

Bak U-Multirank står et internasjonalt konsortium som ledes av det tyske Centre for Higher Education (CHE) og det nederlandske Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS).