NIH - nummer tre i verden

Norges idrettshøgskole er rangert som nummer tre på listen over verdens beste idrettsutdanninger, ifølge organisasjonen Shanghai Ranking Consultancy. Skolen er best i Norden.

Student på NIH tar en pause mellom treningsøkter
NIH rykker opp til tredjeplass på årets ShanhaiRanking Foto: NIH

-  Dette er en svært gledelig nyhet. NIH ble rangert som nummer fire i fjor og er i år rykket vi opp på pallplass av over 300 institusjoner, sier rektor Lars Tore Ronglan ved NIH, om den nylig publiserte rangeringen av idrettsuniversiteter i verden. 

Landets største

Norges idrettshøgskole er landets største og eldste idrettsutdanning og eneste vitenskapelige høgskole innen idrettsvitenskap (et spesialisert universitet). Høgskolen har for andre år på rad blitt rangert som Nordens beste og som nummer tre på verdensbasis i den uavhengige og anerkjente ShanghaiRankings Globale Ranking av idrettsutdanningsinstitusjoner. Over 300 universiteter og idrettsfagsrelaterter studiesteder har blitt vurdert.

Global rangering

ShanhaiRanking scorer kun forskning og tar utgangpunkt i følgende kriterier:

  • forskning indeksert i Web of Science
  • antall siteringer på publikasjoner fra institusjonen
  • siteringer per artikkel
  • artikler publisert i de 25 prosent topp tidsskriftene på hvert fagområde
  • prosent av institusjonens publikasjoner som har internasjonalt medforfatterskap

NIH i verdenstoppen

-  Med årets tredjeplass befester NIH vår posisjon i den desiderte verdenstoppen når det gjelder idrettsforskning. Dette er resultat av bevisst satsing på forskning på lik linje med utdanning over flere tiår, sier Lars Tore Ronglan. 

-  Jeg er svært stolt av alle ansatte ved NIH som på ulike måter har bidratt til dette flotte resultatet. Dette viser at vi har svært dyktige forskningsmiljøer og en velfungerende organisasjon som spiller godt sammen. Gode resultater i forskning er et teamarbeid mellom forskere, stipendiater, masterstudenter og administrativ ledelse av forskning og bibliotek. Rangeringen viser at NIH er blant verdens viktigste bidragsytere til forskningsbasert kunnskap innen vårt felt. Gratulerer til alle NIH-ere, avslutter Ronglan.

Her kan du lese mer om rankeringen.