Storfint besøk fra Kina

Norges idrettshøgskole og Seksjon for fysisk prestasjonsevne tok i helgen imot den kinesiske idrettsministeren.

Bilde av den kinesiske idrettsministeren Mr. Gou Zhongwen, idrettspresident Tom Tvedt, skiløper Eirik Brandsdal og professor Jostein Hallén.
Omvisning på utholdenhetslaboratoriet hvor skiløper Eirik Brandsdal gikk på rulleski på stormølla. Mr. Gou Zhongwen, idrettspresident Tom Tvedt, Eirik Brandsdal og professor Jostein Hallén Foto: NIH, Beate Kristensen.

Idrettsministeren Mr. Gou Zhongwen er også leder av den kinesiske Olympiske Komité. Sammen med ham kom flere komitémedlemmer, samt visepresidentene i det kinesiske skiforbundet og to representanter fra det kinesiske forskningssenteret for idrett. I alt en kinesisk delegasjon på 12 personer.

Bilde av Josten Hall én, Tom Tvedt, generalsekretær  Karen Kvalevåg og forskningsansvarlig i Skiforbundet Robert Reid
NIF ved idrettspresident Tom Tvedt, generalsekretær Karen Kvalevåg og leder av internasjonal avdeling Magnus Sverdrup var også representert Foto: NIH, Beate Kristensen

 

Idrettspresident Tom Tvedt og generalsekretær Karen Kvalevåg var også til stede, og ble imponert over seksjonens undervisnings- og forskningslaboratorier. Programmet startet med omvisning i seksjonens laboratorier. Idrettsministeren fulgte nøye med og var opptatt av å få med seg mest mulig kunnskap.

Eirik Brandsdal hadde Holmenkolltraseen programmert inn på stormølla da følget var innom stormølla.  Idrettsministeren benyttet anledningen til å ta et par stavtak på Thoraxtraineren, til stor begeistring fra resten av følget.

Bilde av den kinesiske idrettsministeren og Jostein Hallén.
Idrettsministeren fulgte nøye med mens Jostein Hallén viste fram lab-fasiliteter Foto: NIH: Beate Kristensen

 

Etter en detaljert omvisning med stort engasjement fra idrettsministeren og resten av følget, presenterte forskningsansvarlig i Norges Skiforbund (alpint) Robert Reid  visjonene, metodene og samarbeidet mellom NIH og Skiforbundet. 

Reid la stor vekt på at samarbeidet med Idrettshøgskolen har vært en viktig suksessfaktor for alpinistene. Både når det gjelder trenerutdanning og utvikling av nye teknologi har samarbeidet vært avgjørende.

Professor Jostein Hallén presenterte forskning om barn og ungdoms utvikling knyttet til både fysisk prestasjonsevne og utvikling av tekniske ferdigheter. Temaet skapte stort engasjement.

Bilde av den kinesiske delegasjonen
Forsamlingen fulgte godt med da Robert Reid fra Norges Skiforbund holdt sin presentasjon Foto: NIH, Beate Kristensen

 

NIH håper søndagsbesøket har bidratt til å legge et godt grunnlag for fremtidig norsk/kinesisk samarbeid innen idrett og forskning.