Over 3 millioner kroner til prosjekt Skadefri

Senter for idrettsskadeforskning ved NIH har fått 3,3 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til videreutvikling av Skadefri-prosjektet.

Redaksjonen i skadefri.no

Takket være midler fra blant annet Sparebankstiftelsen DNB, ble den nye mobilapplikasjonen Skadefri lansert i 2016. I tillegg ble nettsiden skadefri.no oppdatert og videreutviklet. Nå har Senter for idrettsskadeforskning igjen fått en gave fra Sparebankstiftelsen DNB. Denne gang skal gaven benyttes til blant annet innholdsproduksjon og videreutvikling av app/nettsider i samarbeid med Olympiatoppen og norsk idrett.

-  Målet er å formidle relevant innhold om typiske idrettsskader og skadeforebyggende tiltak. Skadefri app og nettsider er tilrettelagt for alle som er glad i å drive med idrett og fysisk aktivitet, ikke bare for utøvere som driver organisert idrett, sier en stolt professor Roald Bahr, leder for Senter for idrettsskadeforskning og hjernen bak Skadefri-prosjektet.

Kan forbygge skader

Skadefri-prosjektet dreier seg om å la drømmen leve, gjennom å forebygge skader, og dermed gi alle som ønsker å drive med idrett og fysisk aktivitet muligheten til å leve livet fullt ut.

-  Vi vet at omtrent 50 prosent av alle skader kan forebygges. Vi mener at denne kunnskapen kan omsettes i praksis og anser digitale verktøy som den mest effektive måten å nå primærmålgruppen, nemlig barn og unge i norsk idrett, sier professor Bahr.

Verdifullt samarbeid

Og investeringen er god, for én korsbåndskade koster om lag én million kroner.

-  Vi har i mange år hatt glede av å samarbeide med særforbundene og Olympiatoppen rundt trenerutdanning og Skadefri-prosjektet. Og flere idretter står på planen for 2017. Vi ønsker å etablere god kommunikasjon med fagfolk fra idretten for å sikre engasjement og eierskap til sluttproduktet, sier prosjektleder Kathrin Steffen.

Her kan du lese mer om skadefri.