Hvem skal betale for idretten?

Studentstyret ved Norges idrettshøgskole inviterer til debatt tirsdag 14. februar.

Debatt på NIH.
Spennende panel skal diskutere kontroversielt tema.

Stadig flere idrettsutøvere signerer avtaler med utenlandske spillselskap. Å være ambassadør for et bettingselskap betyr gode penger - kanskje mer enn det NIF og norske sponsorene er villige til å betale?

Norsk Tipping har enerett på spill innenfor Norges grenser, den såkalte enerettsmodellen. Norsk idrett ønsker å bevare og styrke enerettsmodellen fordi den genererer mer penger til norsk idrett og frivillighet enn andre modeller, og fordi Norsk Tipping tar arbeidet med forebygging av spillavhengighet på alvor. Idrettstinget i 2015 avklarte sin holdning i denne saken, og viste stor motstand for åpning av nye lotterier og pengespill i konkurranse med dagens spill.
Samtidig varsler Lotteritilsynet krig mot utenlandske spillselskaper for ulovlig markedsføring i Norge, mens blant annet ComeOn mener Norsk Tipping er den største avsenderen av pengespillreklame i Norge.

Hvordan skal dette løses i fremtiden? Skal spillmonopolet fjernes, eller skal det fortsette som i dag? Skal idretten finansieres på andre måter? Studentstyret har gleden av å invitere til debatt!

Hvem skal betale for idretten?

Tirsdag 14. februar får vi besøk av et panel bestående av mange spennende og kjente navn med mye kunnskap om temaet:

  • Edvard Lysne, leder for samfunn og selskapsrelasjoner hos Norsk Tipping
  • Stian Bjørstad, leder i ComeOn Norge
  • Per Tøien, leder av idrettspolitisk avdeling i NIF
  • Ottar Dalset, daglig leder i Norsk Lotteri
  • Esten O. Sæther, Dagbladet

Debattleder: Sigmund Loland, NIH

Vi gleder oss til en engasjerende debatt, og håper mediene ønsker å få med seg arrangementet! Det vil åpnes opp for spørsmål.

Dato: 14. februar
Klokken: 12.30
Sted: Auditoriet A Norges idrettshøgskole