Ferske NIH-studenter fikk vitenskapkurs av Andreas Wahl

Gode råd på veien for "jubileumsstudentene" under årets immatrikulering på NIH. Se stor bildekarusell.

Et fullsatt auditorium A fikk høre årets gjestetaler Andreas Wahl, snakke om både vitenskap og hvordan han selv opplevde å være fersk student for 14 år siden.

-  Jeg husker følelsen av å usikkerhet. Hadde jeg valgt rett? Var jeg klar for dette? Men for et eventyr det ble å være student. Et eventyr fylt av utfordringer og gleder, mintes Wahl.

De ferske NIH-studentene fikk også servert et eksklusivt vitenskap grunnkurs på fem minutter av den populære fysikeren og TV-kjendisen.

-  På universiteter og høyskoler skjer av og til en av de fineste
tingene jeg vet med vitenskap. Her inne vil du kunne innimellom
høre folk si "ey, du har faktisk et veldig godt argument der. Det
jeg har trodd til nå er feil." Og så vil de faktisk endre oppfatning.
Det skjer ikke alltid, for forskere er også mennesker og det krever
mye å endre mening, men det skjer, sa Wahl.

Jubileumsstudentene

Nyvalgt rektor på NIH Lars Tore Ronglan, ønsket de nye studentene velkommen og gratulerte med en studieplass som henger svært høyt.

-  NIH den eneste høyere utdanningsinstitusjon som har spesialisert seg på "mennesket i bevegelse". Denne unike kunnskapen om bevegelsesaktivitet gleder vi oss til å dele med våre dyktige studenter, sa rektor.

Neste år er det 50 år siden statsminister Per Borten åpnet NIH. Derfor blir årets studieår svært spesielt for både studenter og ansatte.

-  Ikke bare blir dere de første studenten som får ta i bruk en rehabilitert og moderne campus, dere blir også jubileumsstudentene i 2018 og det ser vi frem til, avsluttet Ronglan.