NIH beholder tredjeplassen på ny universitetsrangering

Som i fjor tar Norges idrettshøgskole tredjeplassen på U-Multirank-målingen. NTNU har de siste årene ligget på toppen av listen, men må nå se seg slått av Universitetet i Oslo.

NIH scorer høyt også i år på internasjonal rangering
NIH scorer høyt også i år på internasjonal rangering Foto: NIH

— Vi er veldig fornøyde, og har ligget høyt hvert år, sier rektor Kari Bø ved Norges idrettshøgskole.

Hun mener at hovedpoenget med U-multirank ikke er rangeringen mellom institusjoner, men å få toppscore på de viktige områdene.

— Vi kommer aldri til å komme høyt på patenter og publisering sammen med næringslivet, så vi er veldig fornøyd med at vi ligger på topp når det gjelder utdanning- og forskningsvariablene. Når det er sagt, er vi selvsagt svært forøyd med å ligge som nr. 3 i Norge og tett opptil UiO og NTNU. NIH synes det er viktig med eksterne som evaluerer og ser oss i kortene. Tidligere har vi i Norge fått kritikk på hvorfor vi ligger bak sammenlignbare land, og da er slike undersøkelser som dette viktig.

Rangert i 100 land 

Rundt 1500 universiteter og høgskoler fra 100 land er med i U-Multirank, som nå er gjennomført for fjerde gang, skriver Khrono. Tallene som ligger til grunn for årets rangering er snittall for årene 2013-15, rapportert inn høsten 2016.
Bak U-Multirank står et internasjonalt konsortium som ledes av det tyske Centre for Higher Education (CHE) og det nederlandske Center for Higher Education Policy Studies (CHEPS). Prosjektet er finansiert av EU.