NIH på Ridderuka

Ridderuka er verdens største årlige vintersportsuke for utøvere med syns- og bevegelseshemminger.

Marius og ledsager Simon fra NIH har kommet i mål på Ridderrennet 2017.
Marius og ledsager Simon fra NIH har kommet i mål på Ridderrennet 2017 Foto: Herman Ottesen

Også i år har NIH vært på Ridderrennet for å bistå som ledsagere. Gjennom en hel uke har det vært en drøss av aktiviteter for personer med funksjonsnedsettelser.

Det har vært muligheter for å delta og konkurrere i langrenn, alpint, skiskyting og snowboard. I tillegg ble det arrangert en særforbundsdag der deltakerne har mulighet til å teste et bredt spekter med idretter hvor alt fra dykking til boksing stod på programmet. Selve konkurransene startet på onsdag, og før det har deltakerne vært ivrige hele veien etter å få testet ut både form, snøforhold og utstyr.

- Årets høydepunkt

For mange er dette er et av årets aller største høydepunkt. Marius er her for 28. gang og deltar i langrenn og skiskyting.
- Det beste med uken er å få muligheten til å gå på ski med gode ledsagere og være med i fellesskapet på Ridderrennet, sier han.

Da vi møtte Marius var han akkurat ferdig med dagens første økt som bestod av en drøy mil på ski og skytetrening med sin ledsager Simon fra NIH, som Marius uttrykker stor begeistring for. Begge gledet seg til skiskytterkonkurransen på onsdag.

Særforbundsdagen

Varvara Soltaganova har med hjelp fra Beitostølen Helsesportsenter samlet ulike særforbund til denne Særforbundsdagen. Den gir mulighet for deltagerne til å prøve nye idretter, og representanter fra 10 forskjellige særforbund møtte opp for å hjelpe til. Deltagerne fikk prøvd seg i godt tilrettelagte aktiviteter, og med stort oppmøte og en fantastisk iver ble det hele en stor suksess. Flere bilder fra særforbundsdagen finnes på Ridderrennets facebook-side.

Fra Særforbundsdagen på Ridderuka 2017.
Fra Særforbundsdagen på Ridderuka Foto: Herman Ottesen

 

Highasakite og bankett

Hovedfokuset på dagtid er naturlig nok idrett og fysisk aktivitet, og på kveldene er det lagt opp til sosiale aktiviteter for alle. På tirsdag var det standup med Jonas Rønning, og på onsdag var det talentkonkurranse. I tillegg har det blant annet vært konsert med bandet Highasakite, auksjonsaften og Ridderbanketten.