Akademisk samling på ungdoms-OL

Norges idrettshøgskole er akademisk hovedpartner når fagfolk fra hele verden møtes under ungdoms-OL på Lillehammer.

Kronprins Haakon er entusiastisk engajsert i ungdoms-OL. Også du kan lære mer om lekene 16. februar. Foto: Lillehammer2016

Ungdoms-OL arrangeres på Lillehammer fra 12. til 21. februar. I forbindelse med lekene avvikles også «The 7th International Sport Business Symposium». Tirsdag 16. februar samles nærmere 50 forskere til et symposium som er åpent for alle.

Forskning på ungdoms-OL 

Norges idrettshøgskole er akademisk hovedpartner for symposiet, som finner sted på Høgskolen i Lillehammer. NIHs rolle kommer av at en gruppe forskere har jobbet med ungdoms-OL i mer enn tre år. Forskningsprosjektet, som har mottatt økonomisk bistand fra Kulturdepartementet og Idrettsforbundet har publisert flere vitenskapelig artikler og boken The Youth Olympic Games. Det er i dag flere PhD-studenter koblet til prosjektet.

-  Vårt miljø var tidlig ute med å drive forskning på ungdoms-OL som konsept. Derfor er det fint å bruke denne anledningen til å presentere noen av funnene, sier professor i sport management på NIH, Dag Vidar Hanstad. Han leder forskningsprosjektet og står bak symposiet på Lillehammer sammen med professor Holger Preuss (Mainz) og førsteamanuensis Berit Skirstad (NIH).

Key note speakers

I tillegg til tre parallellsesjoner fra morgen til kveld 16. februar, har symposiet flere key note speakers. Blant annet skal IOC-medlem Gerhard Heiberg snakket om TV-rettighet og nye medier, mens den internasjonale skiskytterpresidenten Anders Besseberg skal snakke om utviklingen i internasjonal idrett. Øverste leder for ungdoms-OL på Lillehammer, Tomas Holmestad, skal snakke om hva som vil ligge igjen etter lekene.

Symposiet er åpent for alle.  Forskningsteamet fra NIH vil være på Lillehammer i hele OL-perioden for å samle inn data. Det betyr nye publikasjoner og nye seminarer.