Learn & share på Lillehammer

Ungdoms-OL handler om mer enn idrettsprestasjoner. NIH var med på workshop for internasjonale trenere som er med i Youth Olympic Games.

Håkons hall på Lillehammer er en av arenaene for Learn & Share. Foto: Lilleeehammer2016
Håkons hall på Lillehammer er en av arenaene for Learn & Share. Foto: Lillehammer2016

Torsdag var det stor aktivitet i Håkons hall på Lillehammer. På scenen stod Pierre-Nicolas Lemyre fra NIH og Øyvind Sandbakk fra NTNU. Sammen holdt de en workshop for internasjonale trenere som er med i Ungdoms-OL.

-  Dette var en svært positiv opplevelse. I utgangspunktet er jeg kritisk til for tidlig spissing i ungdomsidretten og dermed også konkurranseaspektet i Ungdoms-OL.  Derfor er jeg svært fornøyd med at workshopen ble en arena for deling av trenererfaringer innen ungdomsidrett, sier Pierre-Nicolas Lemyre som er leder for seksjon for coaching og psykologi ved NIH.

Ungdom sprenger grenser 

Learn & Share er en unik mulighet for utøverne til å tilegne seg ny kunnskap og nye ferdigheter under Ungdoms-OL. Learn & Share er et kultur- og læringsprogram og aktivitetene skjer hovedsakelig i deltakerlandsbyene på Lillehammer og i Hamar. På torsdagens workshop kom deltakerne fra en rekke land og den ble simultanoversatt til fem språk. 

-   Det var utrolig å oppleve det store engasjementet både blant trenere og deltakere. Jeg opplevde et oppriktig engasjement for å dele og kommentere erfaringer innen ungdomsidrett. Dette er med på å gi de involverte viktige ferdigheter og egenskaper, som igjen kan gjøre dem til vinnere både på og utenfor idrettsarenaen, sier Lemyre.

 

Flere fra NIH har deltatt under Ungdoms-OL. Her er studenter fra Sport Management.

Flere fra NIH har deltatt under Ungdoms-OL. Her er studenter fra Sport Management.