Lavterskel styrketrening med appen STYRK!

Ved hjelp av unike 3D-animasjoner kan du nå se hvordan du enkelt kan trene styrke hjemme i din egen stue.

Tron Krosshaug og Oliver Faul er hjernene bak STYRK-appen. Foto: Yvonne Haugen

På initiativ fra Diabetesforbundet og med støtte fra Helsedirektoratet, har to forskere ved Norges idrettshøgskole utviklet en styrketreningsapplikasjon. Appen gir nøye innføring i ti forskjellige øvelser vist gjennom 3D-animasjon. Øvelsene trener de store og viktigste muskelgruppene i kroppen.

Grensesnitt fra STYRK-appen. Foto: STYRK

Grensesnitt fra STYRK-appen. Foto: STYRK

Tron Krosshaug og Oliver Faul er hjernene bak applikasjonen. Ved siden av sin undervisnings- og forskningsvirksomhet innen biomekanikk ved NIH, driver de selskapet Muscle Animations. Muscle Animations lager 3D-animasjoner og illustrasjoner som beskriver styrketrening, muskelaktivering og biomekanikk. Både Krosshaug og Faul er dessuten dedikerte utøvere av styrketrening.

-  Styrk! er ikke kun for dem som er opptatt av å trene styrke, men for alle som er opptatt av god helse, forklarer Krosshaug. Derfor har vi også innlemmet en generell del av appen om treningstips, blant annet anbefalinger for voksne, helsegevinster ved å trene regelmessig og hverdagsmosjon. Professor Sigmund Alfred Andersen bidrar til å forklare anbefalingene for fysisk aktivitet.

Appen lanseres torsdag 15. oktober 2015 og kan lastes ned gratis i App Store og Google Play. Søk etter "Styrk!".

I tillegg til norsk, finnes den på fem ulike språk. 

Grensesnitt fra STYRK-appen. Foto: STYRK

Grensesnitt fra STYRK-appen. Foto: STYRK