Gir seg på topp

NIH-student Stine Larsen Nedgård har vunnet både VM i Discodans og fått kongepokalen to ganger. Men nå har 20-åringen bestemt seg for å legge opp.

I høst kunne Stine Larsen Nedgård krone en lang og suksessrik karriere innen Discodans (solo) med seier i VM i Bochum, Tyskland. Med deltagere fra over 20 land gikk Lillestrøm-jenta til topps i sitt aller siste VM.

—Det var utrolig gøy å klare å vinne VM i år. Dette var jo min siste sjanse og nivået var både høyt og tøft, sier Stine.

 

Stine Larsen Nedgård vant gull i VM i Bochum, Tyskland.

Stine Larsen Nedgård vant gull i VM i Bochum, Tyskland.

Ung pensjonist

I en alder av bare 20 år blir Stine nå bestemt seg for å pensjonere seg fra discodansen. Dermed er en suksessrik karriere over for Lillestrøm-jenta. Sammenlagt har hun vunnet hele 35 VM- og EM-medaljer. I tillegg har hun en rekke NM-titler og hun har fått kongepokalen to ganger. Stine startet med dans allerede som 4-åring og har de siste 9 årene konkurrert på høyt internasjonalt nivå.

—Det er ganske vanlig at man slutter tidlig i denne sporten, dessuten følte jeg at tiden var moden for å satse på andre ting som for eksempel utdanning. For å holde seg på topp må man trene 4-5 ganger i uka, så det er mye jeg har måte prioritere bort i løpet av de årene jeg har konkurrert, sier Stine.

Trives som student

Nå går Stine første året på Norges idrettshøgskole. Hun har ennå ikke helt bestemt seg for hvilken studieretningene hun skal velg for sin bachelorutdanning, men både fysisk aktivitet og coaching er aktuelle fag.

—Jeg trives utrolig godt på NIH. Det at jeg kan kombinere både aktivitet og trening med relevant teori passer meg veldig bra. Dessuten er studentmiljøet veldig positivt og bra. Og med fantastisk beliggenhet rett ved Sognsvann ligger alt til rette for mye utendørsaktivitet både sommer og vinter, forteller Stine.