Bø hedret for fremragende bidrag til fysioterapi

NIHs rektor Kari Bø har mottatt den gjeveste prisen på World Confederation for Physical Therapy for sin betydningsfulle forskning på kvinnehelse.

Professor Kari Bø er internasjonalt anerkjent for sin forskning på bekkenbunnsproblematikk og -trening. Hun har holdt key note-foredrag verden over, og har økt bevisstheten rundt kvinners helse gjennom omfattende innsats i norske og internasjonale medier.

I forrige uke mottok hun den høythengende Mildred Elson-prisen på World Confederation for Physical Therapy (WCPT). Prisen er oppkalt etter WCPTs første leder, og beskrives som «den største honnør WCPT kan gi».

I begrunnelsen skriver WCPT blant annet: «Hennes bidrag til evidensbasert praksis har hatt betydelig innflytelse på det vitenskapelige miljøet og tusenvis av kvinner med problemer knyttet til bekkenbunnen, slik som urininkontinens.»

– Jeg er dypt beæret og stolt over å motta denne prisen fra vår fantastiske, internasjonale organisasjon, sa professor Bø da hun mottok prisen i Singapore 1. mai.

– Jeg er stolt over hva vårt fagfelt har oppnådd siden jeg begynte min karriere som fysioterapeut. Hvis jeg skulle gi ett råd til mine kolleger, skulle det være å jobbe i tett samarbeid og i likeverdige partnerskap med medisinfaget, oppfordret hun.

Professor Kari Bø ble nominert av Norges fysioterapiforbund.

Les mer på fysioterapeuten.no eller WCPTs hjemmesider.