Faglig og oppdatert påfyll for deg som jobber i helse- og treningsbransjen.
24. mars
Norges idrettshøgskole, AUD Innsikt
På NIH Aktiv fagdag får du oppdatert kunnskap fra NIHs egne forskere og eksterne gjester innenfor temaene fysisk aktivitet, helse, trening og ernæring.
09.30 - 10.00 Registrering
10.00 Velkommen
10.00 - 10.30 Gina Flugstad Øistuen: Utholdenhet for mannen i gata!
10.30 - 11.00 Jostein Hallén: Kvinner og menn– responderer de likt på trening?
11.00 - 11.30 Ulf Ekelund: Tren deg slank – en myte?
Frukt, kaffe, te og benstrekk (15 min)
11.45 - 12.15 Simon Laugsand: Trening på resept – effekt og kostnadseffektivitet
12.15 - 12.45 Christina Gjestvang: Aktivitet er medisin, hvorfor får vi ikke flere i gang?
Lunsj, stående buffet i foajeen (30 min)
13.15 - 13.45 Gøran Paulsen: Alkohol og trening – hva sier forskningen?
13.45 - 14.15 Melina Magulas: The 5 am club - når på døgnet er det best å trene?
14.15 - 14.45 Martin Norum: Trenden som tar helt av – faste!
14.45 Avslutning
Arrangementet vil ikke streames, grunnet tekniske utfordringer
Christina er forsker på Institutt for idrettsmedisinske fag og emneansvarlig for NIH PT Årsstudium ved NIH Aktiv på Norges idrettshøgskole. Hennes forskning omfatter treningssenterbransjen, eldre og trening, og aktivitet på resept. I sin doktorgrad undersøkte hun hva som kjennetegner de som får til regelmessig trening over tid.
Gina er vitenskapelig assistent på Institutt for fysisk prestasjonsevne på NIH innenfor forskning på kvinnelige idrettsutøvere. I tillegg underviser hun i utholdenhetstrening for AFPT og holder foredrag for mennesker som vil lære mer om trening og hormonelle miljø hos kvinner. Hun har tidligere satset allround langrenn og langløp med Team XPND Fuel. Ambisjonene er senket, men utholdenhetstrening er fortsatt hennes favoritt treningsform!
Gøran er professor i idrettsfysiologi på institutt for fysisk prestasjonsevne på NIH. Hans forskningsområder omfatter idrettsfysiologi, muskel-sene fysiologi, biomekanikk, nevromuskulær tretthet og restitusjon, treningslære og adaptasjon til trening, idrettsmedisin, idrettsernæring, testing og trening av elite-idrettsutøvere. Gøran og kolleger har testet kombinasjonen alkohol og trening, hør om resultatene på fagdagen.
Jostin er professor i fysiologi og jobber på institutt for fysisk prestasjonsevne på NIH. Han er leder av forskningsgruppen for Integrert Fysiologi. Hans forskning er hovedsakelig innen idrettsfysiologi, arbeidsfysiologi , utholdenhet , muskelstyrke , treningslære. Jostein har jobbet ved NIH over halvparten av de 55 årene skolen har eksistert og forsket på kroppens evne til å prestere i ulike situasjoner, på ulikt nivå, og i ulike mennesker; fra pasient til eliteutøver.
Martin har en mastergrad i Sport & Exercise Nutrition fra Middlesex University og har i mange år jobbet som kostholdsveileder og personlig trener. Han har også utgitt populærvitenskapelige bøker og vitenskapelige artikler innen idrettsvitenskap og idrettsernæring. I dag jobber han på Olympiatoppen og har ernæringsansvar for utvalgte utholdenhetsidretter sommer/vinter, vektklasseutøvere.
Melina Meyer Magulas er PhD-stipendiat i fysisk aktivitet og helse ved Institutt for idrettsmedisinske fag, NIH. Forskningen hennes er en del av Generation Sedentary, og Melina undersøker effektene på glukose- og lipidmetabolismen når man bryter opp sedat tid med fysisk aktivitet, og hvorvidt mønsteret og intensiteten som benyttes når stillesitting avbrytes, kan modifisere risikofaktorer for kardio-metabolske sykdommer.
Simon har studert business og økonomi i 3 år, og har lang erfaring som personlig trener og ernæringsveileder. Simon har også spilt proff fotball i 7 år, noe som har gitt ham en god forståelse av hva som kreves for å holde seg i form og prestere på høyt nivå. Simon er gründer av helseteknologiselskapet Abel Technologies, der han har vært med på å utvikle innovative løsninger for å hjelpe folk med å leve sunne og aktive liv.
Ulf er professor og jobber på institutt for idrettsmedisinske fag på NIH. Han er en av verdens mest siterte forskere og hans forskningsområder omfatter fysisk aktivitet epidemiologi, folkehelse og vitenskapelig metode. På fagdagen vil han gi deg den nyeste kunnskapen om vektnedgang og presentere ulike teorier. Hvilke teorier er myter og hvilke er riktig?