Boklansering: Women in Snowboarding

Institutt for idrett og samfunnsvitenskap inviterer til boklansering av: Women in Snowboarding skrevet av Professor emerita Mari Kristin Sisjord

Informasjon

Dato

13. september

Sted

Auditorium Utsikt, NIH

Tid

kl.13:00

Om

Boka Women in Snowboarding fokuserer først og fremst på organisert og profesjonell snowboarding. Etter et historisk tilbakeblikk drøftes organisering av snowboarding, trening og coaching, anlegg, skader og sikkerhet. Videre forskning om kvinner i  ulike kontekster før den avsluttes med en presentasjon av tre fremstående norske utøvere – Åshild Lofthus, Stine Brun Kjeldaas og Kjersti Buaas – hvis historier reflekterer mye av den omtalte tematikken. Boka omhandler flere fagperspektiver, men er forankret i kjønnsteori og sosiologi.

Mari Kristin Sisjord - NIH pressebilde.jpg

Forfatter Mari kristin Sisjord er professor emerita ved Institutt for idrett og samunnsvitenskap. Hun har blant annet forsket på ungdomskultur og kvinner i snowboard, siden det første prosjektet i 1996.

Program

13:00 Velkommen, servering av kaffe og bakverk

 

13:15 Faglig program

 

Introduksjon ved Lone Friis Thing

 

Hvorfor en bok om kvinner og snowboard? ved Mari Kristin Sisjord

 

Kommentarer til boka ved professor Fiona Dowling og førsteamanuensis Annika Bodemar fra NIH og sportssjef Per Iver Grimsrud fra Brettforbundet.

 

Åpent for kommentarer og spørsmål fra salen

Programmet avsluttet klokken 14:30

Velkommen!

Kontakt oss

Kristin Andersen

Kristin Andersen

Kontorsjef

Telefon: +47 23 26 24 00 / +47 482 27 383