Velkommen til digital konferanse barne- og ungdomsidrett i endring, dag 2

Konferansen fortsetter med at forskere fra Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett presenterer prosjekter om utvikling og utfordringer i idretten.

Informasjon

Dato

12. mars

Sted

Digital konferanse

Tid

kl.09:00

Program

12. mars - dag 2

09:00 - Velkommen - Åse Strandbu

09:10 - Idrett for alle i Oslo - Morten Renslo Sandvik

09:30 - Meningen med idretten: Hvordan begrunner ungdom fra ulike samfunnslag sin idrettsdeltakelse? - Lars Erik Espedalen

09:50 - Pause

10:00 - Integrering gjennom idretten - Jesper Møller 

10:10 - Usunne helsevalg i ungdomsidretten: medaljens bakside - Jan Åge Kristensen

10:25 - Unge idrettsutøvere og prestasjonsfremmende midler - Anette Skilbred

10:40 - Pause

10:50 - Ung medbestemmelse i idretten - Anna Maria Strittmatter

11:10 - Hvilken oppslutning har barneidrettsbestemmelsene og retningslinjer for ungdomsidrett i ulike deler av idretten? - Bård Erlend Solstad

11:30 - Avslutning

Program for den 11. mars - dag 1

Foredragsholdere

Anette Skilbred

Anette er stipendiat ved Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap. Skilbred skal i sin doktorgrad se nærmere på Unge idrettsutøvere og prestasjonsfremmende midler.

Anna-Maria Strittmatter

Anna-Maria er førsteamanuensis innenfor sport management ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap.

Anna-Maria har en doktorgrad ved Sport Management hvor hun var involvert i et internasjonalt prosjekt som undersøkte Youth Olympic Games (YOG). 

Bård Erlend Solstad

Bård er ansatt som 1. amanuensis II ved Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett. Han arbeider til daglig ved Universitetet i Agder.

Bård er ansvarlig for prosjektet: En studie av organiseringen av norsk barne- og ungdomsidrett: Relasjonen mellom trenere og utøvere i norsk ungdomsidrett?

Jan Åge Kristensen

Jan Åge er doktorgradsstipendiat ved Institutt for Idrett og Samfunnsvitenskap, NIH, hvor han skal se nærmere på Idrettsmiljøet blant ambisiøs idrettsungdom.

Jesper Møller

Jesper er stipendiat ved Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett ved Insitutt for idrett og samfunnsvitenskap, NIH. Møller sitt doktorgradsprosjekt skal se nærmere bruken av idrett i integreringen av asylsøkere.

Lars Erik Espedalen

Lars er stipendiat Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap i idrettsosiologi. Han skriver sin doktorgrad om Sosial inkludering og ekskludering i ungdomsidretten.

Morten Renslo Sandvik

Morten er forsker ved Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett ved Institutt for idrett og samfunnsvitenskap, NIH. Sandvik fullførte sitt doktorgradsprosjekt om Antidoping som solidaritet: En filosofisk undersøkelse av antidoping i toppidrett våren 2020. Sandvik forsker på idrett og miljø, samt inkludering og integrering i idrett.

Påmelding

For å få tilsendt lenke til konferansen fyll inn i registreringsskjema

Kontakt oss

Lene Røe

Kontorsjef

Telefon: +47 23 26 24 35 / +47 990 12 778

Susanna Hedenborg

Professor

susanna.hedenborg@mau.se