Seminar: Idrett og bærekraft

Idretten har, som resten av samfunnet, satt bærekraft på agendaen. I seminaret får vi innblikk i hva bærekraft er, og hvordan idretten vil jobbe med tematikken i årene som kommer.

Informasjon

Dato

11. oktober

Sted

Auditorium Innsikt, NIH (seminaret streames også)

Tid

kl.12:30

Program

12:30 – Åpning

Rektor Lars Tore Ronglan

12:40 – Bærekrafteventyr med Jørgensen & Pedersen

Tittelen på foredraget er hentet fra den populære podcasten fra Sveinung Jørgensen og Lars Jacob Pedersen med samme navn. På seminaret kobler de business med idrett.

13:40 – Pause

 

13:55 – Bærekraftig idrett - hvordan engasjere til endring?

av Marita Hakestad Andresen

14:15 – Bærekraftsmålene: Refleksjon og kritikk.

av Morten Renslo Sandvik

14:35 – Idrettsforbundet - Idrettens tilnærming til bærekraftig utvikling.

av Rune Arctander

15:00 – Avslutning

Praktisk informasjon

Lenke til seminaret blir lagt ut her, og som event på Facebook-profilen til Norges idrettshøgskole.

Foredragsholdere

Sveinung Jørgensen

Sveinung Jørgensen sammen med Lars Jacob Pedersen er forsker og leder av Centre for Sustainable Business ved Norges Handelshøyskole (NHH). 

Lars Jacob Pedersen

 Lars Jacob Pedersen sammen med Sveinung Jørgensen er forsker og leder av Centre for Sustainable Business ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Marita Hakestad Andresen

Marita Hakestad Andresen er bærekraftsansvarlig i VM i snøsport for parautøvere.  Andresen er miljø- og bekraftsansvarlig for VM i snøsport for parautøvere i 2022 og miljøentusiast i Norges Skiforbund. Med personlig engasjement bidrar hun til å løfte bærekraft som en del av idretten i sin rolle som ansatt i et særforbund.

Morten Renslo Sandvik

Morten Renslo Sandvik er forsker ved Senter Forskningssenter for barne- og ungdomsidrett (FOBU) ved Norges idrettshøgskole og leder for forskningsgruppen Bærekraft ved Institutt for samfunnsvitenskap. Han har nylig utgitt boken Idrett og bærekraft.

Rune Arctander

Rune Arctander, leder internasjonalt utviklingssamarbeid og bærekraftsansvarlig i NIF. Arctander leder arbeidet med å legge en strategi for bærekraftsprosessen i NIF.

Påmelding

Det er noen ledige plasser i auditoriet. Send e-post til Dag Vidar Hanstad innen 7. oktober, så får du beskjed om det er plass.

Kontakt oss

Dag Vidar Hanstad

Professor

Telefon: +47 23 26 23 62 / +47 908 92 229