"Idretten vil!" - Hva da?

Norsk idrett vender blikket framover med det nye langtidsprogrammet «Idretten vil!». I den neste fireårsperioden skal det jobbes målrettet på en rekke områder. Idretten skal blant annet moderniseres og digitaliseres. Skal den også omorganiseres? Hvor skal makten ligge i norsk idrett? Bør for eksempel tingsammensetningen endres? Eller bør den ikke endres?

Informasjon

Dato

16. september

Påmelding

14. september 2019

Sted

Auditorium utsikt

Tid

kl.12:30

Om

Den nye langtidsplanen til norsk idrett, «Idretten vil!» er overordnet, men gir klare føringer på hva idretten skal jobbe med de neste årene.  I seminaret får vi en orientering om hva «Idretten vil!» egentlig er.

Program

  • Velkommen og åpning v/ NIHs rektor Lars Tore Ronglan
  • Idrettens organisering og utfordringer. Per Øystein Hansen, NIH/Høgskolen i Innlandet
  • En organisasjon for framtiden – modernisering og digitalisering i årene fremover. Karen Kvalevåg, generalsekretær NIF
  •  «Idretten vil!». Kjernen i idrettens nye langtidsplan. Per Tøien, idrettspolitisk rådgiver NIF

Pause

  • Here we go again: Tingsammensetningen. Mulige modeller. Dag VidarHanstad, NIH
  • Debatt om tingsammensetning og idrettens makt

            Roar Bogerud, Buskerud idrettskrets

            Marit Wiig, Golfforbundet

            Nina Wøllestad, Leder av Nordre Follo idrettsråd

Praktisk informasjon

Seminaret varer fram til klokken 15. Det er gratis og åpent for alle, men krever påmelding. Av 150 plasser er  omtrent halvparten satt av til studenter, så det kan være lurt å melde deg på kjapt. Meld deg på nederst på siden.

Velkommen!

Foredragsholdere

Per Øystein Hansen

Førsteamanuensis II i sport management ved seksjon og kultur og samfunn ved NIH.. Han tok mastergrad ved NIH i 2009 og doktorgrad om organisering og ledelse i toppidrett ved NIH i 2014. Hansen jobber til vanlig som førsteamanuensis ved Seksjon for idrett og kroppsøving ved Høgskolen i Innlandet.

Dag Vidar Hanstad

Dag Vidar Hanstad er professor i sport management ved Seksjon for kultur og samfunn ved Norges idrettshøgskole. Hanstad tok doktorgrad i antidopingpolitikk i 2009, og har publisert en rekke artikkel på dette feltet. De senere årene har hoveddelen av forskningen vært knyttet til idrettsarrangement,  frivillighet, organisasjon og ledelse. Har nylig utgitt boka Organisasjon og lederskap i idretten. Han var tidligere sportsredaktør og kommentator i Aftenposten.

Karen Kvalevåg

Generalsekretær i Idrettsforbundet siden 2017. Kvalevåg har bred erfaring fra idrett og næringsliv. Før hun tiltrådte i NIF, var hun daglig leder i Oslo Maraton og Sportsklubben Vidar.

Per Tøien

Idrettspolitisk rådgiver i Norges Idrettsforbund. Tøien er den som har jobbet mest med idrettspolitiske beslutninger på administrativ side i NIF. Så også med langtidsprogrammet «Idretten vil!»

Marit Wiig

President i Norges Golfforbund og leder av Særforbundenes Fellesorganisasjon. Bred bakgrunn fra idretten, og har også vært ekspedisjonssjef i Kultudepartementets idrettsavdeling.

Roar Bogerud

Leder i Buskerud idrettskrets siden 2011, og nå leder av interimstyret i Viken idrettskrets. Har tidligere sittet i styret i Norges Håndballforbund.

Nina Vøllestad

Leder av Nordre Follo idrettsråd og tidligere Oppegård idrettsråd. Har bred bakgrunn i idretten, blant annet som leder av et stort fleridrettslag, som håndballtrener og som utøver i mange idretter, noen på topp nasjonalt nivå. 

Påmelding

Kontakt oss

Marius Igesund

mariusli@nih.no