Hvordan bruker verdens beste fotballspillere hjernen i kamp?

Åpent frokostseminar: Studier av persepsjon, avanserte kognitive prosesser og prestasjon i fotball. Og litt om hvordan dette kan utvikles og trenes.

Informasjon

Dato

21. november

Påmelding

20. november 2018

Sted

NIH, auditorium Innsikt

Tid

kl.08:00

Kursavgift

Seminaret er fulltegnet

Program

08:00 – 08:30     Kaffe og enkel frokost

08.30 -  09:30     Foredrag ved professor Geir Jordet, ved Seksjon for coaching og psykologi, NIH

Foredragsholdere

Geir Jordet

Geir Jordet er professor ved Norges idrettshøgskole. Her tok han sin doktorgrad 2004. Tidligere har han jobbet som førsteamanuensis i idrettspsykologi ved Universitetet i Groningen i Nederland. I sin forskning har Geir vært mest opptatt av psykologiske mekanismer knyttet til det å prestere under ekstremt høyt press, kjennetegn ved effektiv læring for unge talentfulle utøvere, samt persepsjon (oppfatningsevne) og beslutningstaking undervegs i konkurranse. Mye av dette er publisert i samarbeid med kollegaer fra Nederland, England og Australia. I tillegg har Geir vært hovedtrener i Toppserien for kvinner, har jobbet som idrettspsykologisk rådgiver for en rekke idrettsutøvere i ulike idrettsgrener, og han engasjeres jevnlig av den amerikanske "olympiatoppen" (USOC). Han har imidlertid primært fokusert sitt arbeid på fotball, og jobber særlig tett med Norsk toppfotball (NTF), men også med Norges Fotballforbund (NFF), andre større internasjonale forbund samt flere toppklubber i Europa.

Geir omtales i flere europeiske media som kanskje verdens største ekspert på straffesparkkonkurranser, men i dette foredraget tar han utgangspunkt i noe av sin nyeste forskning på hva som kjennetegner verdens beste fotballspilleres kognitive og perseptuelle prosesser i kamp. Dette er studier som involverer flere fagfolk og studenter på NIH, og som er gjort i samarbeid med noen av Europas største fotballklubber og forbund.

Kontakt oss

Kristin Andersen

Kontorsjef

Telefon: +47 23 26 24 00 / +47 482 27 383