Fysisk prestasjonsevne

Institutt for fysisk prestasjonsevne skal gjennom utdanning, forskning og formidling bidra til forståelse for hva som bestemmer den fysiske prestasjonsevnen.

Fire ulike testmetoder på seksjon for fysisk prestasjonsevne
Forskningsaktiviteter på seksjonen. Foto: Emil Sollie

Instituttets undervisning og forskning har et naturvitenskapelig perspektiv på hvordan den fysisk prestasjonsevnen kan påvirkes av optimal trening og teknikk.

Undervisning og forskning foregår i "state of the art" laboratorier utstyrt for studier av mennesket i bevegelse. Instituttets målgruppe er alle mennesker inkludert unge, toppidrettsutøvere og eldre. Vi har spesielt ansvar for forskning innenfor idrettene langrenn, alpint, svømming, orientering og friidrett.
 

Utdanning

Instituttet utdanner treningsfysiologer og vi har bachelorgrad, mastergrad og doktorgrad. Vi har også ansvaret for trenerutdanningen i idrettene svømming, orientering, friidrett, alpint og langrenn.

Forskning

Instituttet har spesielt fokus på trening for å optimalisere muskelstyrke, muskelmasse, kondisjon og utholdenhet, muskel-sene samspill og teknikk. Trening av disse faktorene vil ha spesifikke effekter på prestasjon og helse. IFP har et spesielt ansvar for idrettsspesifikk forskning innen idrettene alpint, langrenn, svømming, orientering og ballspill.

Alle ansatte ved instituttet

Kontakt

Klavs Madsen

Instituttleder

Telefon: +47 23 26 23 05 / +47 468 30 845

Beate Marie Kristensen

Kontorsjef

Telefon: +47 23 26 23 00 / +47 924 00 317