Fysisk prestasjonsevne

Seksjon for fysisk prestasjonsevne skal gjennom utdanning, forskning og formidling bidra til forståelse for hva som bestemmer den menneskelige prestasjonsevnen.

Fire ulike testmetoder på seksjon for fysisk prestasjonsevne
Forskningsaktiviteter på seksjonen. Foto: Emil Sollie

Seksjonens undervisning og forskning har et naturvitenskapelig perspektiv på hvordan den fysisk prestasjonsevnen kan påvirkes av optimal trening og teknikk.

Undervisning og forskning foregår i "state of the art" laboratorier utstyrt for studier av mennesket i bevegelse. Seksjonens målgruppe er alle mennesker inkludert unge, toppidrettsutøvere og eldre. Vi har spesielt ansvar for forskning innenfor idrettene langrenn, alpint, svømming, orientering og friidrett.
 

Utdanning

Seksjonen utdanner treningsfysiologer og vi har bachelorgrad, mastergrad og doktorgrad. Vi har også ansvaret for trenerutdanningen i idrettene svømming, orientering, friidrett, alpint og langrenn.

Forskning

Seksjonen har spesielt fokus på trening for å optimalisere muskelstyrke, muskelmasse, kondisjon og utholdenhet, muskel-sene samspill og teknikk. Trening av disse faktorene vil ha spesifikke effekter på prestasjon og helse. SFP har et spesielt ansvar for idrettsspesifikk forskning innen idrettene alpint, langrenn, svømming, orientering og ballspill.

Alle ansatte ved seksjonen

Kontakt

Klavs Madsen

Seksjonsleder

Telefon: +47 23 26 23 05 / +47 468 30 845

Beate Marie Kristensen

Kontorsjef

Telefon: +47 23 26 23 00 / +47 924 00 317