Bruk av PC på NIH

På NIH kan du logge deg inn på våre maskiner, kalt Terminalklient, eller bruke privat utstyr som du kobler til det trådløse nettet. Det er ikke tillatt å koble private PC-er til nettverkspunkter i veggen.

For bruk av skolens og eget utstyr knyttet til våre tjenester følger det retningslinjer som er beskrevet i IKT-reglementet (.pdf).

Terminalklient

På terminalklient kan du som student logge deg inn med ditt brukernavn og passord til NIH-nettverket.

Maskinene er plassert i biblioteket og U6.

I U7 må man først logge inn med et fast brukernavn og passsord, dette står på skjermen når du trykker Ctrl + Alt + Del. Terminalklienten startes så fra et ikon på skrivebordet.

Andre steder starter man PCen og logger direkte inn på terminalklienten. Husk å logge ut før du forlater maskinen: Start > Log Off.

Tilgjengelig programvare

Du får via terminalserver tilgang til Office-applikasjoner (Outlook, Word, Excel, PowerPoint m.fl.), SPSS, Adobe Reader og noen andre applikasjoner som brukes til undervisningsformål. Det er ikke lov/mulig å kjøre andre applikasjoner enn de du finner på skrivebordet og Start-menyen.

Lagring av dokumenter

Når du er innlogget på terminalserver finner du stasjonene H: og S: under Computer. Disse tas det backup av hver dag.

  • H: er til dine private data, som bare du har tilgang til.
  • S: er en fellesdisk for alle studenter.

I tillegg kan du finne flere stasjoner som representerer evt. minnepinne eller annet utstyr som er koblet til via USB-utgang.  

Privat PC

Du kan koble din bærbare maskin til det trådløse nettet på NIH. Den skal ikke kobles til nettverkspunkter/kabler med mindre spesiell tillatelse er gitt fra IKT.

Fra trådløst nett har du ikke tilgang til terminalklient/hjemmeområde, kun til Internett, herunder Outlook Web AppNIHs hovedside og timeplan.

Påse at maskinen din har oppdatert anti-virusprogramvare og til enhver tid har siste sikkerhetsoppdateringer for operativsystemet (Windows, mac, linux-varianter, etc.). 

Se egen veiledning for oppsett av trådløst nett under våre Tjenester.