Skriftlig skoleeksamen

Skriftlig skoleeksamen gjennomføres i en digital løsning. Alle studenter på NIH må anskaffe bærbar PC for gjennomføring av eksamen.

For deg som kandidat er det en rekke fordeler å gjennomføre eksamen digitalt.

  • Eksamen blir mer lik studie- / arbeidshverdagen.
  • Det gir bedre muligheter for å disponere besvarelsen, slik at du kan konsentrere seg om det faglige innholdet.
  • Det vil være tidsbesparende å skrive på PC.
  • Likhet for kandidater med utydelig håndskrift.

 Kort introduksjonsvideo som viser gjennomføring av digital eksamen.

 

Krav til utstyr
Du skal ha med egen bærbar datamaskin (PC eller Mac) på eksamensdagen. Det er ikke lov med stasjonær PC, nettbrett eller hybrid PC.

Dersom du ikke har egen maskin du kan bruke, må du søke innen fastsatt frist om å få låne PC fra NIH (se eget punkt under). Det er viktig at du har installert oppdateringer på din PC eller Mac. Sjekk også at utstyret ditt virker på NIHs trådløse nettverk Eduroam.
Det er noe begrenset antall PCer NIH har til utlån og anbefaler deg som student å ta med egen bærbar PC. I tilfelle NIH ikke kan skaffe til veie lånepc under eksamen vil du få tilbud om å avlegge eksamen med penn/papir.

Maskinen din må minimum oppfylle følgende krav:

PC:
Windows 7 eller nyere
Google Chrome/Mozilla Firefox/Internet Explorer 10 eller nyere

Mac:
Mac OSX10.8 eller nyere
Safari 6 eller nyere installert

 

Forberedelse

Brukernavn og passord
I god tid før eksamensdagen du ha vært koblet opp på NIHs trådløse nettverk.
Pålogging til digital eksamen skjer med vanlig NIH-brukernavn og passord (pålogging via Feide). Husk at passordet må fornyes regelmessig, så vær sikker på at dette er gyldig (du får varsel til din e-post når passordet er i ferd med å gå ut). Dersom du kan logge deg på Fronter, er alt i orden. NB! Sjekk også dette samme morgen som eksamen skal være. Ta kontakt med IT-hjelp dersom det ikke fungerer, tlf. 23262002 eller IKT-support@nih.no

Installering av browser + testeksamen

I forkant av digitale skriftlige skoleeksamener  du ha lastet ned en egen browser og kjørt en testeksamen.

Du må laste ned den såkalte SafeExamBrowseren (SEB) Brukerveiledning...

Introduksjonsvideo - installering av SEB på PC

Introduksjonsvideo - installering av SEB på MAC

I forkant av eksamen vil du få mail fra eksamenskontoret på NIH med beskjed om testeksamen. Du logger deg på med NIH-brukernavn og passord i Chrome https://nih.inspera.no/. Passord for den norske testeksamen er: 0120.

Ta kontakt med IKT(i biblioteket) dersom du trenger hjelp til å laste ned SEB på din maskin

Fremmøte

Møt frem senest en halvtime før eksamensstart i det rommet du skal sitte på. Informasjon om rom ligger på Studentweb. Husk å ta med egen bærbar PC/Mac og eventuelt lader. Du må også ha med gyldig legitimasjon (studentkort/førerkort/bankkort). Studenter som har fått innvilget PC med retteprogram som særordning, sitter på eget rom med NIH-pc. Følg instruksjonene som blir gitt av eksamensvaktene. Oppstilling av utstyr og pålogging skal være ferdig senest 15 minutter før eksamen starter.

Trenger du å låne PC?
Dersom du ikke har egen PC kan du låne PC. Du må melde i fra om dette senest 1 måned før eksamensdato. Send mail til ses@nih.no.

Sjekkliste før eksamen(åpnes i google chrome).

Det kan også være greit å ha med sov-i-ro hvis man blir distrahert av lyden av tastatur i bruk. Det er IKKE tillatt med ørepropper/hodetelefoner selv om de er uten lyd.

Etter eksamen

Tilgang til eksamensbesvarelse
Du får tilgang til din besvarelse ved å logge deg inn i Inspera, gå til Arkiv (fanen i midten), velg "se flere detaljer" for den aktuelle eksamen og velg "vis besvarelse".

Kontakt

Tonje Larsson

Seniorkonsulent

Telefon: +47 23 26 20 17