Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

DVD produksjoner

NIH-Media har laget flere DVD'er med utgangspunkt i NIHs forskning.

NIHs DVD-er kan bestilles gjennom alle landets bokhandlere og nettbokhandlere som for eksempel Haugenbok og Idrettsbutikken.

 

DVD Informasjon om DVD'en

"Funksjonell magetrening" av Ola Eriksrud

Det er mange forskjellige måter å trene buk- og ryggmuskulaturen på, og det er kanskje ingen andre muskler i kroppen som har fått større oppmerksomhet enn nettopp disse musklene. En sterk buk- og ryggmuskulatur kan også være skadeforebyggende og er viktig for alle daglige bevegelser.

Bilde av forsiden på DVD`en Skadefri

DVD- "Skadefri"  av Grethe Myklebust & Norsk tipping

Vil du holde deg skadefri og bli en bedre utøver? Ønsker du å lære mer om hvordan du som trener kan legge opp program for å forebygge skader? Senter for idrettsskadeforskning har med støtte fra Norsk Tipping laget en ny DVD som viser hvordan du kan bli en bedre utøver - og holde deg skadefri.

”Nakke og skuldre” av Kari Bø

DVD- Nakke og skuldre av Kari Bø

Nakke, øvre del av rygg og skulder/arm er svært utsatte områder for utvikling av smerter og ubehag, særlig ved sittende arbeid. Disse smertene oppstår ofte hos personer som har ensidig og statisk arbeid for musklene i overkropp og arm.

cover av DVD`en Taping av idrettsskader

DVD - Taping av idrettsskader  av Grethe Myklebust

Denne dvd’en viser taping av de vanligste idrettskadene. Fot, ankel, achilles, legg, kne, lår, rygg, fingre, håndledd og albue vises i detalj fra en starter leggingen av tapen til den er ferdiglagt. DVD'en er menystyrt, slik at du enkelt finner den aktuelle metoden for behandling av skade.

”Tren deg tett!” Trening av bekkenbunn, mage og rygg

DVD - Tren deg tett av Kari Bø

Trening av bekkenbunn, mage og rygg,  Undersøkelser viser at over 30 % av kvinner i alle aldre kan ha urinlekkasje når de hopper, løper, nyser, hoster eller ler. Tilstanden kan påvirke kvinners livskvalitet og deltakelse i sosiale aktiviteter, og er en viktig grunn til at mange kvinner slutter å være fysisk aktive.

Halldor Skard: Kunsten å være i bevegelse

DVD - Kunsten å være i bevegelse av Halldor Skard

DVD'en/Videoen er ment som en idébank for aktiviteter i sal. Opptakene er fra Halldor Skards undervisning i "Kunsten å være i bevegelse" på Norges idrettshøgskole.

DVD- Fra begynner til ekspert av Hubert Dreyfus

DVD'ene er opptak fra en gjesteforelesning på Universitetet i Oslo av den anerkjente professoren i filosofi Hubert Dreyfus.

Cover til DVD om livredning, produsert av Norges idrettshøgskole

DVD- Livredning i skole og fritid av Reidar Nesheim

Livredning i skole og fritid. Alle som underviser i ”gym og svømming” skal inneha kompetanse og ferdighet slik regelverket sier.