Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Presseklipp

Her ligger de 20 siste presseklippene om Norges idrettshøgskole

 • 03. august 2015 (Dagbladet Pluss)

  Store avvik i biologisk alder: Du kan være eldre enn du tror

  Dette kan du gjøre for å bremse aldringsprosessen. FORSKER: Dan Belsky, Duke University (Dagbladet): Folks biologiske alder kan avvike drastisk fra antall bursdager de har hatt. Det viser en fersk studie ved Duke University i USA.
 • 02. august 2015 (ABC Nyheter)

  - Stå for hjertet og beveg deg for midjen

  Det å stå et par timer om dagen i stedet for å sitte kan forbedre blodsukker, kolesterol- og fettinnhold i blodet, ifølge ny forskning. At det å sitte for mye stille ikke er bra for helsa, har blitt stadig tydeligere de senere årene.
 • 02. august 2015 (Trening)

  Ikke la treningen gå for langt

  Fysisk aktivitet og trening er helsefremmende, men det kan også bli for mye av det gode. Dette er The dark side of exercise.
 • 31. juli 2015 (Nordlys)

  Elsk meg ihjel, mamma

  Vi er nærmest i ferd med å elske barna våre i hjel Skriver barnepsykiater ved Åsebråten barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikk Henriette Sandven i en kronikk i NRK Ytring den 27. juli. Denne erkjennelsen har hun fra sin praksis som overlege.
 • 31. juli 2015 (Vårt Land)

  De politiske leker

  FAKTA: Har du hørt om? Island Games: Har siden 1985 samlet lag fra øyer og små territorier. Isle of Man har vunnet flest medaljer. Gay Games: For homofile, lesbiske og transpersoner. Startet i 1982.
 • 30. juli 2015 (Valdres)

  Frivillige skapar fest i Valdres

  VALDRES: Kommentaren over er alle festivalgeneralar og arrangørar av store stemne i Valdres hjerteleg einige om. Dei serverer, går vakt, vaskar dassar, sel billettar, riggar scener, plukkar søppel og står på som berre det.
 • 30. juli 2015 (Sporten.com)

  Karoline Bjerkeli Grøvdal om lidenskapen for idretten - Jeg bikka helt over

  Sommerintervjuet Sporten.com har sittet på en benk ved Sognsvann i Oslo og pratet med Norges beste kvinnelige mellomdistanseløper akkurat nå.
 • 29. juli 2015 (Bergens Tidende)

  Kaldt bad etter trening? Les dette først

  Ny forskning viser at det kan virke mot sin hensikt. Å ta et kaldt bad etter trening, er vanlig blant noen toppidrettsutøvere og i enkelte treningsmiljø. Blant annet sverger stjerner som bokseren Floyd Mayweather og NFL-spillere til metoden.
 • 29. juli 2015 (Vestby Avis)

  Fra ikke godkjent behandlingsform til godt etablert helsetilbud

  For 40 år siden hadde kiropraktikk status som kvakksalveri. Leger henviste ikke pasienter til den slags behandling. Men mange, særlig med vond rygg, fikk god hjelp og dermed oppsøkte flere og flere kiropraktorer.
 • 28. juli 2015 (NRK)

  Eksperimenterer med barns helse

  Tror noen at barn og unge blir friskere av å få høre at de er overvektige? En rekke saker har vært slått stort opp i kjølvannet av Helsedirektoratets retningslinjer for veiing og måling av barn og unge.
 • 27. juli 2015 (Klikk.no)

  Trening i sommer - Trening

  Det er lettere å vedlikeholde en god form, enn å bygge seg opp på nytt, sier eksperten. TREN DER DU ER: Det er ikke mye som skal til, og litt aktivitet hver dag anbefaler treningsekspert Christine Thune.
 • 26. juli 2015 (Aftenposten - Login)

  - Jeg ville gjøre det litt enklere for dagens unge å motstå kroppspresset

  Si;D-innlegget om intimbarbering har skapt stort engasjement. Synd at mange unge føler at de må endre på kroppen sin, mener lege.
 • 25. juli 2015 (KK)

  Får du vondt i ryggen av treningen?

  Da kan det være du bør trene rumpa. KK.NO: De siste årene har flere og flere av oss fått øynene opp for styrketrening. Og det er flott, for styrketrening er ikke bare bra for skjelett, muskler og forbrenningen.
 • 24. juli 2015 (Bergens Tidende - Login)

  Slik tilpasser du treningen til din alder

  25-åringen tåler det meste, 45-åringen vil litt for mye, mens 65-åringen takler mer enn hun tror. Kort oppsummert er det ofte slik, erfarer fysioterapeutene Ingrid Granøien og Marthe Li.
 • 24. juli 2015 (NRK Østfold)

  Golfregnskapet ser rødt

  Norges Golfforbund får færre og færre medlemmer, og det merkes på flere av klubbene. - Hvis du går inn på regnskapet vårt, så er det jo til å grine av. Det forteller Peder Mørk. Han er daglig leder i Mørk Golfklubb rett ved Spydeberg.
 • 23. juli 2015 (Sunnmørsposten)

  Alder ingen hindring

  Visst skjer det ting med kroppen etter hvert som vi blir eldre, men en aktiv pensjonist kan i prinsippet være i bedre fysisk form enn en inaktiv student i 20-årene.
 • 21. juli 2015 (Eidsvoll Ullensaker Blad)

  Møt skidronninga fra Hurdal

  HURDAL. Twintip-kjører Kamilla Haugen. Som 16 åring slo Kamilla Haugen virkelig gjennom i twintipmiljøet. Med sponsorer som O'Neill og toppidrettsstatus på Norges idrettshøgskole er hun Hurdals skidronning. HVA ER DU OPPTATT AV NÅ?
 • 21. juli 2015 (Aftenposten - Login)

  Slik jobber musklene

  For at muskler skal kunne jobbe, må de tilføres oksygen, fettsyrer og karbohydrater. Denne næringen kommer fra blodet. Hvor fort den kan transporteres gjennom blodårene kommer an på hjertets slagvolum. Er slagvolumet stort, flyter blodet raskere.
 • 21. juli 2015 (VG Nett)

  Bjørndalen dropper OL-avstemning

  Ole Einar Bjørndalen (41) i IOCs utøverkomité vil ikke være til stede og stemme når det avgjøres hvem som skal få vinter-OL i 2022.
 • 17. juli 2015 (Aftenposten - Login)

  Idrettsprofilene fikk sterkt møte med palestinske barn og unge

  - Vi er blitt rollemodeller, da er det viktig å ta samfunnsansvar. Birgit Skarstein, Ragnhild Mowinckel og Ida Njåtun fikk et sterkt og inspirerende møte med hverdagen til unge mennesker som lever under helt andre kår enn dem selv.