Hopp direkte til innhold

Presseklipp

Her ligger de 20 siste presseklippene om Norges idrettshøgskole

 • 30. september 2014 (Dagbladet Pluss)

  Derfor kan søndagsturen forlenge livet Lettere mosjon er nok for å vinne ekstra leveår.

  Lettere mosjon er nok for å vinne ekstra leveår. (Dagbladet): En halv times lett aktivitet seks dager i uka gir 40 prosent lavere risiko for tidlig død, konkluderer en ny studie som publiseres i Tidsskrift for Den norske legeforening i dag.
 • 30. september 2014 (Norges Rytterforbund)

  Samling uten hest 10-11.januar 2015

  Hold av helgen 10-11.januar da arrangere vi samling uten hest for våre aldersbestemte grupper. Ponni, children, junior og unge ryttere er velkommen fra alle grener. Samlingen holdes på Norges Idrettshøyskole på Sognsvann.
 • 30. september 2014 (Aftenposten - Login)

  Rolf Hofmo vant til slutt

  I 1947 var det strid om bruken av området utenfor Vigelands-parken. Oslos varaordfører, Rolf Hofmo, ønsket en naturpark for rekreasjon, idrett og lek. Flertallet ville ha prydplen og blomsterbed.
 • 30. september 2014 (Sogn Avis)

  Bergen vil ha storuniversitet

  STORE PLANAR: Rektor Ole- Gunnar Søgnen ved Høgskolen i Bergen møtte nyleg Åse Løkeland, rektor ved Høgskulen i Sogn og Fjordane og styreleiar Heidi-Kathrin Osland på samling i Sogndal.
 • 30. september 2014 (Adresseavisen Pluss)

  Slik øker sjansen til å bli 85 år med 70 prosent

  Dersom du ønsker å bli 85 år eller eldre, er lett til høy aktivitet i 30 minutter seks ganger i uken veien å gå. De som gjennomfører dette har 60 til 70 prosent økt sjanse for å nå 85 enn de som ikke gjør det.
 • 30. september 2014 (Dagsavisen)

  Hele Norge løper

  LØP: Aldri har det vært så mange mosjonsløp å velge mellom som nå. Når Lene Kathrud (36) deltar i sitt aller første løp, oppfyller hun en gammel drøm. Tweet Print Annonse norske løp ut 2014 04.10.: Fanaløpet, Bergen. 21.098 m.
 • 30. september 2014 (MSN)

  - Lever lenger med tre timer aktivitet i uka

  Aktive menn har betydelig større sjanse for å bli 85 år enn inaktive, ifølge ny norsk forskning. - Det er ikke mye aktivitet som skal til, sier professor Ingar Holme.
 • 29. september 2014 (Langrenn.com)

  Inspirasjonskveld for trenere

  UNICEF Norge og Skiidretten inviterer trenere på alle nivåer og grener innen skiidretten, til en inspirasjonskveld på Idrettshøgskolen torsdag 23. oktober.
 • 27. september 2014 (Lofotposten)

  Med kosthold, helse og trening som hjertesak

  Mange medlemmer: På under en måned har Aina Elisabeth Olsen og 24Fitclub Svolvær fått 30 medlemmer.
 • 26. september 2014 (Aftenposten - Login)

  Leo: - Å gjøre de gode best

  Norges fotballforbund forbyr topping av lag for unger under 12 år, og er motstandere av elitetenkning. På Barrat Due musikkinstitutt tilbys spedbarn undervisning. Om to uker er det på'n igjen for det norske fotballandslaget.
 • 26. september 2014 (Haugesunds Avis)

  Kan ta et langt steg fra nedrykk

  FKH kan trolig si farvel til nedrykk med seier over Sogndal i helga. Av: Geir-Å. Kristiansen Mini: kkk Smilet tilbake: FKH-trener Jostein Grindhaug er klar på hva som venter mot Sogndal.
 • 26. september 2014 (Aftenposten - Login)

  Dusjing etter gymmen har ingenting med helse å gjøre

  Vi har verken lyst eller lov til å nekte barn å dusje etter gymmen. Men for dem som ikke ønsker å dusje må det fortsatt være mulig å slippe. Sist helg hadde vi et debattinnlegg på nett om dusjing etter kroppsøving på barnetrinnet.
 • 24. september 2014 (Gjesdalbuen)

  ÅFK i dialog med Magnus Meling

  Ledelsen i Ålgård Fotballklubb har innledet samtaler med Magnus Meling (26) om den ledige trenerjobben i klubben.
 • 24. september 2014 (Universitas)

  Fortviler over TV-løsning

  SiOs nye TV-avtale binder studentboligene til én leverandør. Dyr og usosial løsning, mener beboere. Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har kvittet seg med Get og Canal Digital og inngått avtale med SnapTV.
 • 24. september 2014 (Forskning.no)

  Derfor digger vi de norske idrettsjentene

  Kvinnelandslaget dominerer håndballscenen. Cecilia Brækhus er tøffere enn Ole Lukkøye. Marit Bjørgen er hakket råere enn Martin Johnsrud Sundby. Hvorfor er det slik?
 • 23. september 2014 (Khrono)

  Kan bli kunstuniversitet i Oslo

  Struktur. Flere utdanningsinstitusjoner i Oslo snakker sammen om å opprette et eget kunstuniversitet.
 • 23. september 2014 (Dn.no)

  Unødvendige og kostbare hjerteundersøkelser

  En ny doktorgradsavhandling avdekker at den påbudte hjertescreeningen av toppfotballspillere er overflødig. I tillegg avdekket studien at mange av de undersøkte hadde for høyt blodtrykk.
 • 23. september 2014 (Khrono)

  Ingen slipper unna endringer

  Struktur. - Ikke noe geografisk område vil slippe unna strukturendringer i høyere utdanning, heller ikke Østlandet, sier statsråd Torbjørn Røe Isaksen. Han oppfordrer universitets- og høgskolelederne til å se ut over landegrensene også.
 • 22. september 2014 (Aftenposten - Login)

  Rytmisk gymnastikk: Silkebånd og blodsbånd i 100 år

  VM-debutant Fanny Lunde beveger seg elegant på parketten. Med silkevimpelen sin er hun knyttet sammen med oldemoren som for hundre år siden gjorde akkurat det samme! Denne uken arrangeres VM i rytmisk gymnastikk (RG) i Tyrkia.
 • 22. september 2014 (Framtida)

  - Dusj er ikkje obligatorisk

  Sjølv om dusjing ikkje er nemnd direkte i opplæringslova, meiner direktoratet skulane må ta omsyn til det når elevane opplever dusjinga som utrygg.