Hopp direkte til innhold

Presseklipp

Her ligger de 20 siste presseklippene om Norges idrettshøgskole

 • 24. april 2014 (NRK)

  Har fått hjelp frå OL-meister til å betre O2-opptaket

  Sandvolleyduoen Geir Eithun (34) og Iver Horrem (36) har brukt vinteren på å auke O2-opptaket for å bli meir uthaldande på bana. Med på laget har dei hatt olympisk meister Eirik Verås Larsen.
 • 21. april 2014 (Aftenposten - Login)

  Ikke sitt stille!

  Langvarig stillesitting er en selvstendig risiko, så alle bør kreve bevegelse i arbeidsdagen. Vi lærer barna at de skal sitte stille på stolen. Heldigvis er de ulydige. De har lopper i blodet. Det er bra!
 • 18. april 2014 (TV2)

  Fotballpsykolog: - Presset kan knuse Liverpools titteldrøm

  Professor Geir Jordet mener samtidig at Liverpool-spillernes psyke er i de beste hender. Liverpool har aldri vunnet Premier League. De har ikke vært Englands beste lag siden 1990.
 • 17. april 2014 (Stavanger Aftenblad - Login)

  Motivasjons-makeup må til på trening

  Dagkrem, pudder, eyeliner og mascara må på før Pia Prytz tar turen til treningssenteret. For henne motiverer sminken til hardere treningsøkter. - Jeg gjør det for min egen del.
 • 17. april 2014 (Stavanger Aftenblad - Login)

  - Kroppsidealet ødelegger livskvaliteten

  Forskning viser at stadig flere er misfornøyde med hvordan de ser ut. Aller helst ville de trent mer, spist mindre og sett bedre ut. - Det gjør livet surt, mener Sigmund Loland, forsker ved Norges Idrettshøgskole.
 • 16. april 2014 (Fysioterapeuten)

  Lærer å skape menneskelige relasjoner

  En av de største utfordringene for studentene på studiet Fysisk aktivitet og funksjonshemming, er å møte funksjonshemmede som likeverdige partnere.
 • 16. april 2014 (Klikk.no)

  Slik tøyer du ut etter løpeøkten

  Tøyeøvelsene gir deg bedre løpeteknikk og mer behagelig trening. Gode råd for statisk tøying - Sett av god tid til hver øvelse. Minimum et minutt dersom målet er å øke bevegeligheten, men hold gjerne lenger.
 • 16. april 2014 (VG Nett)

  Ny studie: Mors overvekt kan gi dødfødsel

  Overvektige mødre har økt risiko for dødfødsel, viser en ny studie. Høyere (BMI) før eller tidlig i svangerskapet er forbundet med økt risiko for fosterdød, dødfødsel og spedbarnsdød.
 • 15. april 2014 (Budstikka)

  Heller innpå protein for større muskler

  Muskeltrenden får stadig flere til å innta store mengder protein. - Unødvendig, mener ekspertene. Muskuløs status Treningssenterbransjen i Norge består av om lag 850 treningssentre, som omsatte for 4,3 milliarder kroner i 2012.
 • 14. april 2014 (VG Nett)

  Advarer mot rask operasjon etter kneskade

  I Alpene står leger nærmest klare med skalpellen når noen skader leddbånd og knær i alpinbakken. Norske eksperter advarer mot for rask operasjon.
 • 12. april 2014 (SkiAktiv.no)

  Tung styrketrening gir ingen resultater

  FORSKNING: Tung styrketrening gir ingen resultater - Er du Birken-løper og trener fire ganger i uka, er det ingen grunn til at en av de øktene skal være maks styrke, sier Øyvind Skattebo ved Norges Idrettshøgskole. Ingeborg Scheve - Kl.
 • 12. april 2014 (Yr)

  Her graver de seg ned i uværet

  Opptakene er gjort av Trond Augestad og Jannicke Høyem, lærere og førstelektorer ved Idrettshøyskolen. Elev Hildegunn Frøland blir intervjuet i slutten av innslaget. Se hvordan de lager lun luksus i et forrykende uvær.
 • 12. april 2014 (Budstikka)

  Eksperter advarer mot kroppsfokuset til unge

  Det å vise omverden at du kan kontrollere deg selv, viser psykisk styrke, mener ekspert. Flere advarer mot unges enorme kroppsfokus.
 • 12. april 2014 (Budstikka)

  Besatt av å bygge muskler

  En veltrent og muskuløs kropp er billetten til vellykkethet og høy sosial status blant ungdom. Nå advarer eksperter mot trenden, som de mener skaper dårlig selvbilde blant unge.
 • 11. april 2014 (Side 2)

  Så mye ødelegger fyllekula for treninga

  - Toppidrettsutøvere som normalt ikke rører alkohol vil generelt kanskje merke alkoholeffekten mer enn vanlig folk, sier forsker. Alkohol Trine Stalsberg Liker du denne saken?
 • 10. april 2014 (VG Nett)

  For mye løping er ikke sunt!

  Alt med måte, er det noe som heter. Det samme gjelder trolig innenfor løping. Å mosjonere jevnlig er som kjent forbundet med en rekke helsegevinster, som redusert vekt, lavere blodtrykk og kolesterol, mindre stress og bedre humør.
 • 10. april 2014 (NRK)

  Slå et slag for boksehjelmen

  Det internasjonale bokseforbundet tvinger norske boksere til å ta hjelmen av. I virkeligheten burde det være dem som tok hjelmen på.
 • 10. april 2014 (Nesodden kommune)

  Forfatterbesøk: Finn Olstad om det norske demokratiet

  aschehoug.no Nesodden bibliotek Lørdag 3. mai kl. 12 Billettpris: 80,- I anledning grunnlovsjubileet, inviterer Nesodden bibliotek til forfatterbesøk med Finn Olstad.
 • 08. april 2014 (Fædrelandsvennen)

  Går gratis til seerne - gir IOC milliarder

  Lørdagens åpningsseremoni i Salt Lake City ble sett av 72 millioner amerikanere. Det er rekord. Vinterlekene blir vist på fjernsyn i mer enn 160 land.
 • 07. april 2014 (Norges idrettsforbund)

  Vellykket markering av viktig dag

  Sideinnhold På et seminar i dag markerte Norges idrettsforbund den internasjonale dagen for idrett, utvikling og fred (6.april). De fremmøtte ble oppdatert på det siste innen forskning på idrettsbistand.