Hopp direkte til innhold

Hopp direkte til søk

Presseklipp

Her ligger de 20 siste presseklippene om Norges idrettshøgskole

 • 10. februar 2016 (Dn.no Pluss)

  Ikke vent for lenge med løpingen

  I overgangen mellom ski- og løpesesong er du ekstra utsatt for skader. Ved å legge inn noe løping allerede nå blir over-gangen raskere og tryggere.
 • 09. februar 2016 (Dagbladet Pluss)

  Dette gjør du feil når du trener styrke Det er ofte bare små justeringer som skal til for at du trener riktig.

  Det er ofte bare små justeringer som skal til for at du trener riktig. - Jo flere tekniske feil du gjør når du trener styrke, jo mindre får du igjen for treninga, sier personlig trener og gründer Adrian Paul.
 • 08. februar 2016 (KK)

  Bedre spenst = atletisk kropp

  Gjør deg rett og slett bedre trent! Har du fått med deg den virale hoppevideoen til Ezinne Okparaebo?
 • 08. februar 2016 (Dagbladet)

  Søker syklister til dop-eksperiment. Vil gi godt trente menn EPO

  Nederlandske forskere vil komme til bunns i saken. (Dagbladet): Forskere i Nederland er på jakt etter 48 sunne og godt trente mannlige syklister mellom 18 og 45 år til et eksperiment som skal vare over 12 uker fra april til juni i år.
 • 07. februar 2016 (Avisen Agder)

  - Barn bør ha rett til å fryse, blø og å brekke et bein!

  Professor Gunnar Breivik fra Norges idrettshøgskole (NIH) slo fast at mennesket er konstruert for bevegelse, risiko og en plan da han lørdag holdt foredrag for flere hundre fremmøtte på KVS Lyngdal.
 • 06. februar 2016 (Dagbladet Pluss)

  Suzanne Aabel: - Kroppen min har vært en knagg å henge dritten på

  Les de andre sakene: * Ida Fladen * Sandra Borch * Bjørg Thorhallsdottir * Anja Breien - Jeg tar meg stadig i å glane på andres kropper. Det er helt sykt, men jeg føler at jeg blir vurdert selv også. Det er kanskje sånn vi damer er?
 • 04. februar 2016 (Kondis)

  Ja, eg drøymer om ein kvit vinter

  For seks-sju år sidan vart aksjonen Hvit vinter sett i gang.
 • 04. februar 2016 (Forskning.no)

  Beveger vi oss mindre enn før?

  Det er nærmest blitt en sannhet at vi beveget oss mye mer på 1970- og 1980-tallet enn i dag. Men den vitenskapelige dokumentasjonen er slett ikke like skråsikker. Ingrid Spilde journalist Stadig flere biler.
 • 04. februar 2016 (Forskning.no)

  Lite aktivitet forklarer neppe fedmeepidemien

  Kanskje er vi litt mindre aktive enn før. Men lite taler for at dette er hovedforklaringa på fedmeepidemien. Ingrid Spilde journalist Noe må ha skjedd rundt 1980.
 • 03. februar 2016 (Aftenposten - Login)

  Feil personlig trener kan gi helseskader | Jorunn Sundgot-Borgen og Solfrid Bratland-Sanda

  Det er på tide med en lisensordning for personlige trenere. Og de som opptrer uetisk eller bryter gjeldende regler, bør kunne miste lisensen.
 • 03. februar 2016 (Dagsavisen Stavanger)

  Ble blinket ut for åtte år siden

  At Pål Gulbrandsen (38) skulle bli hovedtrener for Oilers var et valg som egentlig ble tatt av klubben da han fortsatt var aktiv som spiller. BILDER Tore Christiansen var stolt over at den beste kandidaten til Oilers var intern.
 • 03. februar 2016 (MyNewsdesk)

  Yoga - noe for deg?

  Det er mange gode grunner til å praktisere yoga. Men hva er det, for hvem er det og hva sier forskningen om helseeffektene? Av: Marthe Lein, journalist. Godkjent av medisinsk redaktør.
 • 02. februar 2016 (ABC Nyheter)

  Hvordan unngå vektøkning ved røykeslutt

  Mange er redde for å legge på seg noen ekstra kilo ved røykeslutt, men det kan unngås dersom du tar bevisste valg. Røyking er den viktigste enkeltårsaken til kreft - det er minst 40 ulike kreftfremkallende stoffer i tobakksrøyk.
 • 02. februar 2016 (Bergensavisen Pluss)

  Ser slutten på marerittet

  Gular-løper Christine Bjelland Jensen (21) fikk en solid strekk i 2011. Først nå - etter nitid arbeid i hele høst - ser hun slutten på problemene. I helgen løp hun 200 meter på 24,36, innendørs i Rudhallen i Bærum.
 • 02. februar 2016 (Klikk.no)

  Treningssenter for barn - Skolebarn

  Har barn noe på et treningssenter å gjøre? BARN PÅ TRENINGSSTUDIO: Stadig flere treningssentere har tilbud også for barn. Illustrasjonsfoto: Colourbox - Vi ser ikke noen motsetning mellom idrett, frilek og styrketrening.
 • 01. februar 2016 (iFinnmark Pluss)

  Kun en regelendring kan redde klassisk langrenn

  Norges Arktiske Universitet med forskning på langrennsteknikker. Førsteamanuensis Boye Welde tror at kun en regelendring eller tøffere løyper kan redde klassisk langrenn.
 • 01. februar 2016 (Norsk Helseinformatikk)

  Yoga - noe for deg?

  Det er mange gode grunner til å praktisere yoga. Men hva er det, for hvem er det og hva sier forskningen om helseeffektene? Selv om yoga kommer fra India og har røtter flere tusen år tilbake i tid, er yoga i dag også et moderne fenomen.
 • 31. januar 2016 (Fædrelandsvennen - Login)

  Ekstra innsats med kosthold og trening hadde ikke effekt på barnas fødselsvekt

  Ekstrainnsats med trening og kosthold under graviditeten reduserte ikke vekten på barnet, eller komplikasjoner under svangerskap og fødsel. Men Julie Lie Beckmann er glad hun var med i forskningsprosjektet.
 • 31. januar 2016 (TV2)

  Lene Alexandra (34): Kritiseres for bikini fitness-kroppen sin Fikk to pallplasseringer i i Los Angeles, men blir nå kritisert for både sporten og det hun gjør med kroppen.

  Lene Alexandra fikk to pallplasseringer i bikini fitness-konkurransen i Los Angeles, men blir nå kritisert for både sporten og det hun gjør med kroppen.
 • 31. januar 2016 (Dagsavisen)

  Og langrennsbyen heter Oslo

  KOMMENTAR: Seier til Heming i kvinnestafetten, seier til Lyn i herrestafetten og Oslo-veteran til topps i turrenn-klassikeren Marcialonga. Søndagen viste hvor tyngdepunktet i nasjonal skisport ligger.